İngiltere´nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay, İngiliz Platinum Academy´nin eğitim programını Türkiye´de uygulayan güzellik merkezini ziyaret etti.
Ulusal Akademi ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi´nin, İngiliz Platinum Academy´nin eğitim sistemini uygulamaya başlamasına ilişkin şirketin Altunizade´deki merkezinde düzenlenen törene katılan Barbara Hay, burada yaptığı açıklamada, bu tür akademilerin gerekli olduğunun en büyük örneğinin kendisi olduğunu söyledi.
Barbara Hay, “Dünyaya daha güzel görünmem için dünyanın yardımı gerekiyor. Şaka bir yana, yetenek geliştirmek, meslek geliştirmek bu işin en önemli tarafı. İngiltere´de bu iş çok ciddiye alınıyor. Marangoz, tesisatçı, elektrikçi de mesleki bir eğitim almalı. Güzellik konusunda hizmet verenler de eğitim almalı” dedi.
İngiltere Hükümeti´nin Türkiye ile her alanda iş birliği içerisinde olduğunu, özellikle eğitim alanında bazı girişimlerinin bulunduğunu ifade eden Hay, Ulusal Akademi´deki eğitmenlere hitaben de, “Önünüzdeki en büyük görev, beni de öğrencileriniz kadar güzel yapmak” diye konuştu.
Ulusal Akademi Genel Müdürü Faik Genç de İngiltere´nin en köklü güzellik uzmanlığı akademisi Platinum Academy´nin güzellik eğitimini Türkiye´ye getirdiklerini, uluslararası geçerliliği bulunan “İngiltere Güzellik Uzmanlığı Belgesi” veren ilk kurumun kendileri olacağını söyledi.
Genç, halen eğitim kursuna kayıtlı 14 öğrencinin, “Anatomi, Cilt Bakımı ve Masajı, Makyaj, Göz Bakımları, Epilasyon, Ağda, Vücut Bakımı, Masaj, Vücut Bakımı, Manikür-Pedikür, SPA, UV ve Enfaruj Teknikleri, Satış Teknikleri ve Resepsiyon Yönetimi” konularında ders aldıklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından Barbara Hay, manikür yaptırarak teori ve uygulama salonlarındaki çalışmaları izledi. Hay´in oldukça neşeli ve esprili olduğu gözlenen açılış törenine, Platinum Academy´nin kurucuları Janica Erica Myers ile Joyce Doreen Douglas da katıldı.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Bakanlar Kurulu üniversite öğrencilerinden alınacak harç miktarlarına bu yıl zam yapmadı.Bakanlar Kurulunca, üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ödemesi..
YÖK Başkanı Özcan, "Genel Yetenek-Genel Kültür" testlerini de inceleyeceklerini, diğer testlerde de kopya ihtimalinden şüphelendiklerini açıkladı.
Devlet Denetleme Kurulu, Yükseköğretim Kurulu..
Üniversitelere kayıtlar bugün başladı. Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan adaylar, yerleştikleri bölüm için belirlenen tarihlerde kayıt yaptıracaklar.
Türkiye'deki tüm üniversitelere kayıtlar bugünden..
Üniversitelere kayıtlar yarın başlıyor
Üniversitelere yerleştirilen adaylar yerleştikleri bölüm için belirlenen tarihlerde kayıt yaptıracaklar
Türkiye'deki tüm üniversitelere kayıtlar 31 Ağustos - 7..
Bir grup öğretmen Beyoğlu'nda eylem yaptı
Beyoğlu'nda bir grup, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) kaldırılması istemiyle eylem yaptı
Taksim Meydanı'nda toplanan..