Bir düşünün: Çocukları olan anne babalar maaşlarının yüzde 80'ini alarak 1 yıl doğum izni kullanabiliyor. İşte o ülke İsveç’e çalışmak üzere Türkiye’den daha çok Konya’nın Kulu ilçesinden gidenler olduğu için özellikle İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan her 10 Türk’ten neredeyse 9’u Kululu. Kululular, İsveç’te Kululuların
sayısının ne kadar çok olduğunu anlatmak için İsveç’ten "Kulufonya" diye söz ederek, espri yapıyorlar. İsveç’te yaklaşık 50 bin Kululu’nun yaşadığı sanılıyor.
LOKANTALARIN ÇOĞU TÜRKLERİN
Almanya kadar olmasa da Türklerin yoğun olarak yaşadığı İsveç’te başta Stockholm ve Göteborg olmak üzere, büyük şehirlerdeki lokantaların çoğunluğunu Türkler işletiyor. Türkler lokantacılığın yanı sıra marketlerde de çalışıyorlar.
Türklerin kendi gelenek ve göreneklerini yaşattıkları İsveç’te Türk mutfağının geleneksel yiyeceklerini marketlerde bulmak mümkün. Bazı marketlerde "bulgur", "tarhana" dahi satılıyor.
Avrupa’nın kuzeyinde kuzey kutbuna yakın bir bölgede soğuk iklime sahip İsveç’te kişi başına düşen milli gelir yaklaşık 30 bin dolar olarak hesaplanıyor.
KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
İsveç Anayasası’nda yer alan "kadınlar için pozitif ayrımcılık" ilkesi çalışma hayatı başta olmak üzere kadın haklarının korunmasında ciddi rol oynuyor. İsveç Parlamentosu’ndaki milletvekillerinin yüzde 47’si kadınlardan oluşurken, kabinedeki bakanlıkların yarısını da kadınlar üstlenmiş. İsveç’te çocuklar için yapılan yasal düzenlemeler, çocuğun bebeklikten itibaren sağlık ve eğitim haklarını güvenceye alıyor.
BABALAR DOĞUM İZNİNİ ANNEYE DEVREDEBİLİYOR
İsveç’te çocukları olan anne ve baba 1’er yıl doğum izni kullanabiliyor, baba isterse izin hakkını eşine devrediyor. Böylece kadın 2 yıl süreyle maaşının yüzde 80’ini alarak bebeğini büyütebiliyor.
Antalya’da gazetecilik yaparken 2001 krizinde işinden ayrılıp Stockholm’e yerleşen Yüksel Çakıroğlu, iki çocuklarından sonra hamile kalan eşi Nurdan Çakıroğlu’nun ikiz bebek dünyaya getirdiği için kendilerine 360 yerine 420’şer gün izin verildiğini, iznini eşine devrettiğini, bu nedenle eşinin yaklaşık 2.5 yıl, maaşının yüzde 80’ini alarak bebeklerini büyüteceğini, ayrıca bebekleri için çocuk yardımı alacağını söyledi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Obez erkeklerin başı iktidarsızlıkla dertte...
Kocaeli Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Çulha, obezitenin kadın ve erkekte cinsel fonksiyonu çeşitli yönlerden olumsuz..
Yuvarlak yüzlü olan erkeklerin daha agresif olduğu ortaya çıktı.
Kanadalı bir araştırma grubunun 90 buz hokeycisi üzerinde yaptıkları araştırmaya göre, yuvarlak yüzlü olan erkeklerin daha agresif..
Uzun bacaklı ve büyük göğüsler, erkekler çin dayanılmaz bir seksapel taşıyor...
Brunel Üniversitesi´nin yaptığı bir araştırma, erkeklerin oldukça iri göğüslü kadınları seksi ve çekici bulduğunu kanıtladı!
Araştırmaya..
CUMHURİYET BİLİM TEKNİK EKİNİN 15 AĞUSTOS SAYISINDA İLGİNÇ BİR AÇIKLAMA YER ALDI. ÖNCE DERGİNİN YAZARI TAHİR M. CEYLAN BİR YAZISINDA, 'ERKEKLER ÖLÜRKEN EREKSİYON OLUR' DEDİ...
Siz giyer misiniz bilinmez ama erkekler arasında son moda bu;
Amerika ve Avrupa'da külotlu çorap satışlarında patlama yaşanıyor. Herkesi şaşırtan ise bu alıcıların çoğunun erkek, çorapların..
--------------------------------------------------------------------------------
Bir erkeğin kafasının içine girip seks sırasında ne hissettiğini anlayabilmek istemez miydiniz? Bu yalnızca sizin durmadan tırmanan merakınızı gidermekle kalmaz aynı zamanda zevk diyarında gezinirken..
Bu kışın trendi ince kumaşlar, dar kesim iki düğmeli ceketler, siyah,lacivert ve füme renkler olacak.
Erkek giyimde hizmet veren firmalar kış koleksiyonu hazırlıklarını sürdürürken, incelen kumaşlarla..
Erken boşalma 40 yaşın altındaki erkeklerde en sık görülen cinsel problemdir. Erken boşalma her iki tarafın da tatmin olmasını engelleyecek kadar kısa sürede..