Bu yıl ilk defa Eurovision Şarkı Yarışmasına katılacak Azerbaycan'ı temsil edecek Elnur Hüseyinov ve Samir Cevadzade adlı genç sanatçılar İstanbul'a geldi.
Şarkılarının tanıtımı için yarın akşam İstanbul'da konser verecek sanatçılar, Conrad Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.
Şarkıları için çok çalıştıklarını söyleyen sanatçılardan Samir Cevadzade, Azerbaycan halkının büyük desteğini hissettiklerini, bu desteğe layık olmaya çalıştıklarını ifade etti. Cevadzade, yarışmayı kazanma konusunda umutları olup olmadığı sorusuna "Herkesin umudu vardır. Biz de umutluyuz" yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, Türkiye hakkındaki duygularını sorması üzerine Cevadzade, "Türkiye ve Azerbaycan bir millet, iki devlet. Arada fark yok. 'Biz ayrılamayız' şarkısındaki gibi. Bu sözün altında çok şey var. Biz hem kardeşiz hem de dostuz" diye konuştu.
Cevadzade, her gün Azerbaycan kanallarında Türk filmlerinin gösterildiğini, Türk sanatçıların dinlendiğini anlattı.
Elnur Hüseyinov da Türkiye'ye ilk kez geldiklerini, ancak burada kendilerini yabancı değil, evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.
Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek "Mor ve Ötesi" grubunun şarkısını dinleyip dinlemediklerinin sorulması üzerine Hüseyinov, "Mor ve Ötesi'nin şarkısı bizim şarkımızın stiline çok benziyor. Bizim şarkımız da rock stilinde. Çok güzel bir şarkı, klibi de güzel" dedi.
Beğendikleri Türk sanatçılara ilişkin soru üzerine de Hüseyinov, beğendikleri pek çok sanatçı olduğunu, Sezen Aksu, Işın Karaca ve Bülent Ersoy gibi çok sayıda sanatçıyı severek dinlediklerini kaydetti.
Hüseyinov ve Cevadzade, yarın Maslak Park Orman'da şarkılarının tanıtımı için ücretsiz konser verecek. Konserde genç sanatçılara destek için Gülben Ergen, Yalın ve 2003 yılı Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Ruslana da sahne alacak.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Çeşme’nin ünlü mekanı “Club Ceshme” s ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ı ağırladı. Yeni parçalarıyla mekanı tıklım tıklım dolduran ünlü sanatçı performansıyla göz doldurdu.Yeni albümünün yanısıra eski..
Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması, tatilcilerin gözdesi olan ilçe yabancı konukların katıldığı etkinliklerle renklendi.
Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 19’sunu düzenlediği "Çeşme Deniz Şenlikleri..
Elveda Rumeli tutkunlarına müjde... Senaryosu kadar müzikleriyle de gönüllere taht kuran dizinin yüreklere dokunan müzikleri bir albümde toplandı.
Atv’nin sezon boyunca büyük ilgi gören yapımı “Elveda..
Seferihisar, 12 -20 Temmuz tarihleri arasında 4. Seferihisar Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ile hareketlenecek.
Seferihisar Sığacık Limanı Düz Mevkii'nde düzenlenecek etkinlik boyunca ülke çapında ünlü..
Bedük Disco Fever Partileri İzmir ve İstanbul'dan sonra Çeşme Discorium'da tam gaz devam ediyor...
2007 yılında çıkardığı “Even Beter” adlı İngilizce albümü ile elektronik dans..
Efsanevi grup Beatles'ın, 1964'den beri yayınlanmamış kayıp röportaj görüntüleri bulundu.
Film meraklısı Richard Jeffs, Londra'da bir garajda bulduğu ve incelemeye başladığı 64 kutu filmin arasında, 1964..
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali, 4-7 Temmuz tarihleri arasında "Ege Köprüleri" sloganıyla Kuşadası ve Yunanistan’ın Sisam Adası’nda yapılacak.
Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası..
Türk Abdal Kültürü’nün Ege buluşmasında Neşet Ertaş sahne alıyor..
Türk Abdal Kültürü’nün duayeni Neşet Ertaş, Koçarlı, İncirliova, Ortaklar, Acarlar ve Germencik Belediyelerinin ortaklaşa çalışması ile..