´´Pangea Day´´ etkinliğinde, 24 kısa film gösterildi. Sultanahmet´te gerçekleştirilen etkinlikte, Kahire, Londra, Bombay, Rio de Janeiro gibi kentlerle aynı anda kısa film gösterimi sunuldu.
Sinema ve görselliğin gücünü kullanarak farklı kültürlerden insanları bir araya getirmeyi amaçlayan ´´Pangea Day´´ etkinliğinde, 24 kısa film gösterildi.
İltek İletişim Hizmetlerince, Sultanahmet´te gerçekleştirilen etkinlikte, Kahire, Londra, Bombay, Rio de Janeiro gibi kentlerle aynı anda kısa film gösterimi sunuldu.
´´Dünya için dünyanın yaptığı 24 kısa film´´ fikrinden hareketle, farklı ülkelerdeki 2 bin 500 çalışma arasından seçilen 24 kısa film, Sultanahmet Meydanı´nda kurulan dev ekranda gösterildi.
Canlı müzik performanslarının da sunulduğu ´´Pangea Day´´ etkinliğine, vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.
´´Pangea Day´´, her yıl Kaliforniya Monterey´de düzenlenen TED (Teknoloji, Eğlence ve Tasarım) konferansının 2006 yılı ödül sahibi, belgesel film yapımcısı Jehane Noujaim tarafından başlatılan bir organizasyon.
Sinema ve görselliğin gücünü kullanarak, farklı kültürlerden milyonlarca insanı bir araya getiren etkinlik, daha iyi bir gelecek için kendini dünyada fark yaratmaya adayan global bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor.
´´Yaşam başladığında bütün kıtaların bir ada gibi birbirine birleşik haline verilen ad´´ olan ´´Pangea´´ ile anılan etkinlik, filmin gücü sayesinde insanlara kendilerini başkalarında görme ve başka dünyaları tanıma yolu açmayı hedefliyor.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Kurtuluş Savaşı yapılmamış, Atatürk lider olmamış olsaydı Türkiye ne halde olurdu? İşte mizah dolu 2007'nin Türkiye'si;
Ata Demirer, Gani Müjde imzası taşıyan 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminde 'padişah'..
65. VENEDİK FİLM FESTİVALİ´NE KATILAN GENÇ OYUNCU GÜLÇİN SANTIRCIOĞLU, İDDİALI İSİMLER İLE YARIŞACAK.
Başrolünü oynadığı ´İki Çizgi´ adlı filmin dünya prömiyeri için 65. Venedik Film Festivali´ne..
CNNTÜRK’TE YAYINLANAN ’HAYATIM SİNEMA’ PROGRAMINA KONUK OLAN OYUNCU NURGÜL YEŞİLÇAY, VİCDAN FİLMİ İÇİN NESRİN TOPKAPI´DAN DANS DERSLERİ ALDIĞINI ANLATTI...
Tülin Özen ile birlikte Nesrin Topkapı’dan oryantal..
TOMRİS GİRİTLİOĞLU’NUN YÖNETTİĞİ ‘GÜZ SANCISI’ ADLI SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYOR.
Beren Saat’in Elena adlı Rum fahişeyi canlandırdığı filmde, Belçim Erdoğan, Okan Yalabık, Engin Şenkan, Tuncel..
BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER, GİŞEDE BAŞARILI OLABİLMEK ADINA KESENİN AĞZINI AÇTI. PROMOSYON İÇİN MİLYON DOLARLAR AYRILDI.
Son dönemde yükselişe geçen Türk sinemasında rekabet iyice kızıştı. Özellikle 5..
61'inci Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'a "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandıran "Üç Maymun", "81'inci Akademi Ödülleri"nde Türkiye'yi temsil edecek.
Zeyno Filmden yapılan açıklamaya göre,..
ALP KIRŞAN, PAŞHAN YILMAZEL VE YAĞMUR ATACAN İLE FATMA TOPTAŞ’IN BAŞROLÜNÜ OYNADIĞI “AVANAK KUZENLER” FİLMİNİN İSTİNYE´DE YAPILAN GALASINDA, RAMAZAN NEDENİYLE ALKOL YERİNE LİMONATA VE MEYVE..
Adana'da, 24-27 Ekim tarihlerinde yapılacak 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde, 20 ülkeden 40 filmin gösterileceği belirtildi. Festival Düzenleme Komitesi üyesi Ekrem Gültekin, yazılı açıklamasında, ilk..