Gaziemir ve Sarnıç karayolu alt geçitlerini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, iki şeritli yan yol formülü ile inşaatı süren ESBAŞ alt geçidindeki trafik yükünü de hafifletti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Akçay Caddesi’nde inşa ettiği Gaziemir ve Sarnıç karayolu alt geçitleri, bölgedeki trafik yükünü önemli ölçüde hafifletirken, aynı cadde üzerindeki son karayolu alt geçidi olan ESBAŞ’ta da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geçit açılıncaya kadar yaşanacak trafik sıkışıklığını asgari düzeye indirebilmek amacıyla formül arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yan yol düzenlemesine giderek Sarnıç ve Gaziemir yönünden İzmir’e transit araç geçişi sağlanmış oldu.
ESBAŞ alt geçidi yapım çalışmalarının başlamasının ardından Akçay Caddesi yerine 337 Sokak’tan işlemeye başlayan trafikte yaşanan olumsuzluklar, yapılan son rötuşla büyük ölçüde ortadan kaldırılmış oldu.
ESBAŞ geçidi yanındaki iki şeritli yan yol, Sarnıç ve Gaziemir yönünden İzmir’e gidişte tek yön olarak kullanılarak Akçay Caddesi üzerinden transit trafik akışını yeniden sağlamaya başladı.
3 geçit ile kesintisiz ulaşım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Otoyol kavşağı ile Adnan Menderes Havaalanı arasındaki güzergahta inşa ettiği ESBAŞ alt geçidi de, daha önce hizmete giren Gaziemir ve Sarnıç alt geçitleri gibi İzmir ve Aydın’a gidiş geliş yönlerinde mevcut yolun altında yer alacak. Aydın ve İzmir kent merkezi yönündeki geliş-gidişler iki şeritli olacak. Böylece bu bölümdeki transit yol da yeraltına alınarak, kent merkezi ile Aydın istikametinde kesintisiz ulaşım sağlanacak.
ESBAŞ yeraltı geçidinin de üstünde Akçay Caddesi’nden karşıdan karşıya geçişler için kavşak ve yaya geçidi oluşturulacak. Cadde’nin her iki tarafında oluşturulan yan yollardan biri transit trafik akışı için düzenlenerek trafiğe açıldı. ESBAŞ Alt Geçidi 425 metre uzunluğunda inşa ediliyor.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Her gün çok sayıda ziyaretçiyi, yurt içi ve yurtdışından heyetleri ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez sıra dışı bir konukla karşılaştı. Belediye..
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeniden sınırları içine dahil edilen Selçuk ilçesine ciddi anlamda alt yapı desteği vermeye başladı. İlk etapta 30 kilometrelik ova yolu için çalışmalara..
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 21 Temmuz 2008 Pazartesi günü saat 10.00 ile 22 Temmuz 2008 Salı günü saat 22.00 arasında,..
DEBATE İDEA ENSTİTÜSÜ’NÜN 85 ÖĞRENCİSİ VE ABD’NİN ÜNLÜ MİCHİGAN ÜNİVERSİTESİNDEN 25 ÖĞRENCİ DİKİLİ’DE
Merkezi İngiltere’de olan Debate İdea Enstitüsü’nün 85 öğrencisi ve 17 öğretmeni 20 günlük..
* Konak Belediyesi, Bozyaka Osman Kibar Parkı’nı baştan aşağıya yenileyerek tekrar hizmete açtı.
* Dört ay süren çalışmalar sonunda yeniden Bozyakalı vatandaşların hizmetine giren parkta..
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddiaları üzerine; suyunda yüksek miktarda arsenik tespit edildikten sonra sıkıntılı günler geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzünü güldürecek iyi haber..
40 yıllık belediyeye sahip olmalarına rağmen düğünlerini sokakta yapan, spor ve sanat etkinliklerine hasret kalan Yukarı Kızılcalılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı modern çok amaçlı salonla..
Büyükşehir Belediyesi, kente 80 milyon dolarlık gelir sağlayacak A1 Grand Prix’nin önümüzdeki yıldan itibaren İzmir'de yapılması için harekete geçti. Büyükşehir yetkililerinin kenti gezdirdiği D3 Motorsport..