Karşıyaka Spor Kulübü´nü ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Başkan Akif Ersezgin ile görüştü ve takıma ilgi göstereceğine söz verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Karşıyaka Spor Kulübü´nü (KSK) ziyaret ederek Başkan Akif Ersezgin ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. KSK´ye destek sözü veren Katmerci, "Konu İzmir ve Karşıyaka olunca anlaşamayacak bir şeyimiz yok. Seçimlerden sonra bir platform oluşturup mevcut durumu mutlaka ele almalıyız. Bu ayıp hem siyasetçinin, hem işadamının, hem yöneticilerin kısacası herkesin. Ancak esas görev Büyükşehir Belediyesi´ne düşüyor. İzmir takımlarının en büyük şansızlığı Büyükşehir Belediyesi´nin takımlarının arkasında tam manası ile durmaması. Bakın Ankara´ya, G.Antep ve Kayseri´ye. Belediyeler takımlara nasıl da destek çıkıyor" diye konuştu.
Yapılan ziyaret dolayısıyla Katmerci ve beraberindeki ekibe teşekkür eden KSK Başkanı Akif Ersezgin, spor kulüplerinin en önemli sıkıntısının devlete olan vergi ve resmi borçlar dolayısı ile oluştuğunu hatırlatarak şunları söyledi: "AK Parti´nin çıkardığı vergi barışı sayesinde borç faizlerinin silinmesi bizler için çok iyi oldu. Ancak borçlandırmanın iki taksiti ödenmeyince bu haktan mahrum kaldık. Şu anda isteğimiz bu borçlandırmanın yeniden yapılması. Bir diğer isteğimiz ise İddia´dan gelen isim paylarımızın arttırılmasıdır."
AK Parti milletvekili Katmerci ile aynı okuldan, aynı yıl mezun olduklarını bu yüzden aralarında iyi bir iletişim bulunduğunu belirten Başkan Ersezgin, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın vekil ile 1968´de İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden beraber mezun olmuşuz. Şimdi de Karşıyaka´yı birlikte en iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Karşıyaka Türkiye´nin en eski dördüncü kulübü. Göreve geldiğimizde kulübün 8 trilyon borcu vardı. Bu sene ortaya koyduğumuz gayret ile 9.2 trilyonluk bir kaynak ortaya çıktı. Bunun 4 trilyonu ile borç ödedik 5 trilyonu ise kulübün ihtiyaçlarına aktarıldı. İnşallah bu işi beraber başaracağız."
Yalı´daki tesisleri alırız
İzmir kulüplerinden gelen taleplerin haklı talepler olduğunu ve bunları her platformda savunacağını belirten Milletvekili Katmerci, "İş biraz da kulüplerimize düşüyor. Şimdiye kadar doğru dürüst bir taleple bizlere gelen olmadı. Bugün burada aldığım bilgiye göre 2005´te çıkan bir yasaya göre üçü olimpik seviyede olmak üzere toplam altı branşta faaliyet gösteren spor kulüplerinin kullandığı tesislerin kulüplere devri mümkün" dedi.
Katmerci şöyel konuştu: "KSK´nın Yalı Mahallesi´ndeki tesislerinin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü´nden (GSGM) devri için mahkeme sürecinden sonra gerekli yerlerle görüşerek bu devri tamamlayacağız. Zaten aldığım bilgiye göre 400 milyarlık ecr-i misil borçlarının ödenmesi ile beraber dava bitiyor."
Cavcav gibi yapalım
Türkiye´deki tüm yöneticilerin Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav gibi hareket etmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Katmerci, "Gelin Cavcav modeli ile hareket edelim. Yabancı futbolcuları getirip yüksek fiyatla kulüplere satalım. Bakın AK Parti çıkardığı sponsorluk yasası sayesinde tüm spor camiasının önünü açarak, yapılan tüm sponsorluk harcamalarını şirketlere gider gösterebilmeyi sağladı. Bu sayede insanlar vergi yükünden kurtulurken kulüplerde çift defter tutmaktan kurtuldu. Bir başka kolaylık ta Spor-Toto Genel Müdürlüğü´nden gelen gelirlerinin kulüplerin vergi borçlarına temlik edilmiş olmasıdır" diye konuştu.
Unakıtan´dan destek isteyeceğim
Eskişehir´den milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan´ın futbolcu transferlerinde kulüplere yardımcı olmasının kendisine hatırlatılması üzerine, AK Parti´li diğer vekiller ile beraber Bakan Unakıtan´ın kapısına gideceğini ve transferlerin finansmanı konusunda yardım isteyeceğini belirten Katmerci, "AK Partili belediyeler, bakanlıklar, artık kim var kim yoksa gidip destek istememiz lazım" yorumunu yaptı. Katmerci, "Ancak futbolcu transferi kadar önemli iki konu daha var. Bunların birincisi kulübe kalıcı tesisler kazandırılması ikincisi ise altyapıya önem verilmesi" dedi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Aliağa Belediyespor bünyesinde beş ay önce çalışmalarına başlayan minik karateciler, Kemalpaşa da düzenlenen turnuvadan bir altın, üç gümüş, iki bronz madalya ile döndüler.
İzmir'in Kemalpaşa İlçesinde..
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'ya çifte ödül. İlçe Koordinasyon Kurulu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Kaymakam Emir Osman Bulgurlu başkanlığı'nda gerçekleştirdiği toplantıda, basketbol takımının birinci..
İzmir, 7 -11 Mayıs tarihleri arasında uluslararası büyük bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 7. Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’na..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen futbol turnuvası Çeyrek final müsabakasında cumartesi günü İzmir Ticaret Odası futbol takımı ile Suluova Ticaret Odası..
İzmir'in Aliağa ilçesinde oynanan Aliağa Masterler ile Manisa Masterler futbol karşılaşmasında gülen taraf Manisalı masterler oldu. Siyah beyazlı Manisa Masterleri sahadan 3-0 galip ayrılırken, Aliağa..
Geçmişte Aliağaspor ve bir çok kulüpte forma giymiş eski futbolculardan oluşan Aliağa Masterler Futbol takımı, yarın Manisa Masterleri ile Aliağa'da karşılaşacak. Aliağa Şehir Stadında saat..
İzmir’in gururu hentbolcularımız bu hafta da maçlarını galibiyetle kapatarak zaferler serisini sürdürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Trabzon Belediyesi’ni farklı 43-29, Erkek Hentbol Takımı..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin köklü kulüplerinden İzmirspor’u ziyaret ederek yeni sezon için başarılar diledi. Kulüp Başkanı Mustafa Düzyol ve yöneticilerle görüşen Kocaoğlu,..