Ana Sayfam Yap  I  Sık Kullanılanlara Ekle 
  16.10.2008 /   
Günün Özeti | Arama | tavsiye edin | 
       Üye Girişi
izmirdeyasam.com'a giriş yapmak için lütfen e-posta adresinizi yazınız.

Siz de izmirdeyasam.com'a ücretsiz üye olabilirsiniz..
yeni üye kayıt
şifremi unuttum
      Ana Sayfa
      Hediye
      Güncel Haberler
      Spor
      Sinema
      Kültür - Sanat
      Müzik - Eğlence
      Medya - Magazin
      İş Dünyası
      Sağlık
      Eğitim
      Teknoloji - Bilim
      Kadın Dünyası
      Erkek Dünyası
      Haber Arşivi
      Mekan.İzmir
      Konaklama.İzmir
      Şehir Telefon Rehberi
      Ulaşım
      Fotoğraf Galerisi
      Nöbetçi Eczaneler
      Sosyal İlanlar
      Seri İlanlar
      İzmir'e Dair
      İzmir Hakkında
      İzmir Tarihi
      E-Devlet
      Günlük Burçlar
      Oyunlar
       İzmir Radyoları

       İzmir TVleri
ŞANS OYUNLARI
Sayısal Loto - 11.10.2008
03 06 22 25 35 40

Şans Topu - 08.10.2008
08 10 18 23 33 +14

On Numara - 13.10.2008
02 04 10 13 17 21 23 28 30 36 37 39 40 41 44 46 47 61 65 69 73 78

Süper Loto 6/54 - 09.10.2008
02 03 20 26 47 48

 :: Sağlık Haberleri
 
     
Şişmanlık Cep Yakıyor ..
22.07.2008 02:06  
Bu haber 38 kişi tarafından okundu..
 
   
 
Şişmanlık, sağlık sorunlarına ve kötü görünüme yol açmasının yanı sıra masrafa sebep oluyor. Araştırmalar, şişmanların sağlık harcamasının daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Çağın meselesi haline gelen obezite, kadın, erkek, yaşlı, çocuk tüm toplumu etkiliyor. Hareketsiz hayat ve sağlıksız beslenme obeziteyi tetikliyor. Kişilerde sağlık sorunlarına da yol açan obezite, sağlık harcamalarının artması sebebiyle ekonomiye zarar veriyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, obezitenin ülke ekonomisini etkilediğini belirterek "Şişmanlığın giderek arttığı günümüzde, şişmanlığın sağlık üzerine olan etkilerinin yanı sıra şişmanlığın ülke ekonomisinde yol açtığı etkiler üzerinde durulmaktadır. Şişmanlara biçilen hayat, ideal kilodakilere kıyasla daha düşük olsa da yapılan çalışmalar şişmanların sağlık harcamalarının ideal kilodaki fertlere göre daha fazla olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

Amerika'da yeni tamamlanmış bir çalışmadan bahseden Çağatay Demir, "Şişmanlık, Türkiye'de 1. ölüm nedeni olan kalp damar hastalıkları ve 2. ölüm sebebi olan kanser kanser hastalığına yol açıyor. Bunların yanında diyabet, eklem hastalıkları ve karaciğer yağlanması gibi daha birçok hastalığın ortaya çıkma riskini artırmaktadır. Amerika'da henüz birkaç gün önce tamamlanmış bir çalışmaya göre, obezler ideal kilodakilere göre ömürleri boyunca sağlık için 15 bin ile 29 bin dolar arasında daha fazla harcama yapıyor. Yine aynı çalışmaya göre, kilolu bireylerin kilolarını vermek için harcayacakları para, kilolarına bağlı oluşabilecek harcamalarından kat ve kat daha az" diye konuştu.

Şişmanlığı saptamak için tartının yeterli olmayacağına değinen Çağatay Demir, şişmanlığın elma tipi ve armut tipi olmak üzere iki kategoride değerlendirildiğini ifade etti. Elma tipinin göbek kısmında, armut tipinin ise kalça ve basen kısmında oluştuğunu aktaran Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Şişmanlığı tespit etmenin birçok yolu var. Ancak burada kaç kilo olduğunuz kadar bu kilonun nerede toplandığı daha da önemli. Bu nedenle bir mezura ile şişman bölgenizi ölçmeniz daha iyi olacaktır. Elma tipi dediğimiz göbek bölgesindeki yağ birikimi kalp damar hastalıkları, kanser, diyabet, eklem hastalıkları gibi birçok hastalığın ortaya çıkma riskini artırır. Bu nedenle bel çevresi ideal değerlerin üzerinde olan bireyler, ideal bel çevresine sahip olan bireylere göre hastalıklara daha yatkın olacağından daha riskli. En alt kaburga kemiğiniz ile leğen kemiğiniz arasındaki orta noktayı bulun ve mezurayı fazla germeden göbeğinizi serbest bırakarak ölçün." İdeal bel çevresinin erkeklerde 94, kadınlarda 80 santimetre altı olduğunu anlatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üstünde bir ölçü kilolu iken kadınlarda 88, erkeklerde 102 santim üstü şişmanlığı gösterir. Bu ölçüleri kaçırmamak için sağlıklı beslenin ve spor yapın. Türkiye'de 30 yaşını aşkın 5 kadından 3'ü, erkeklerin yarısı bu değerlerin üzerinde. Bel çevresinin yüksek olması ile diyabet riski kadınlarda 3 kat, erkeklerde ise 1 buçuk kat artmaktadır. 11 santim artması ise kalp hastalığı riskini yüzde 37 oranında artırıyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite ile kanser riskinizi yüzde 30-35 oranında azaltmak sizin elinizde."

Demir, kadınların büyük derdi olan göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için şu tavsiyelerde bulundu: "Diyet yapmadan mutlaka göbek bölgenizdeki yağlanmadan kurtulun. Güne tam tahıllı bir ekmek, yağsız peynir ve söğüş, sebze ile başlayın. Ana ve ara öğünlerin hiçbirini atlamadan günde 6 öğünde beslenin. Ara öğünlerinizde glisemik indeksi yüksek olan muz, incir, üzüm, kavun, karpuz yerine elma, şeftali, armut, kayısı gibi meyveleri tercih edin. Bu meyveleri de kepekli bisküvi veya yağsız yoğurt, süt ile birlikte tüketin. Beyaz ekmek, pirinç, makarna ve beyaz undan yapılmış her besinden uzak durun. Tahıl tercihinizi mutlaka bulgur pilavı, mercimek, kuru fasulye, nohut, kepekli ekmek, kepekli makarnadan yana kullanın."

Şeker ve şekerli besinlerin göbek bölgesindeki yağlanmayı artıracağını anlatan Demir, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle uzak durun. Mesela bugünden itibaren çayınıza, kahvenize şeker atmaktan vazgeçin. Tatlı ihtiyacınızı meyvelerle gidermeye çalışın. Yağ tüketiminizi azaltın, tükettiğiniz yağ ağırlıklı olarak sıvı yağ olsun. Günde 1-2 tatlı kaşığını geçmemek kaydıyla trans yağ içermeyen bitkisel katı yağ kullanılabilir. Haftada üç gün 30-45 dakika arasında tempolu yürüyüş yapın".


 
 
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
   
  Kaynak : haber.mynet.com
 
  :: Yorumlar
  :: Aynı Kategorideki En Son Haberler
Safra Kesesi Ameliyatında..
Safra Kesesi Ameliyatında Yeni Teknik İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde, Türkiye´de ilk kez uygulanan yöntemle safra kesesi ameliyatı karından açılan tek delikle gerçekleştirildi. Laparoskopik yöntemle yapılan ve karında açılan dört..
Dikkat! Bu Antibiyotik..
Dikkat! Bu Antibiyotik Toplatılıyor... Eğer evinizde bu antibiyotik varsa sakın kullanmayın... Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, soğuk algınlığı başta olmak üzere birçok hastalığının tedavisinde kullanılan "Bactrim Tablet" isimli..
Reçel Kanserden Koruyor
Reçel Kanserden Koruyor Yapılan araştırmalar, reçelin kanseri önlemede önemli rol üstlendiğini ortaya koydu. Reçelin içinde bulunan ´pektin´ isimli madde kanser hücrelerinin oluşumunu hızlandıran ´galektin-3 (gal 3)´ proteinini çepeçevre sararak..
MP3 Çalarlarınızın Sesini..
MP3 Çalarlarınızın Sesini Kısın 5 yıl sonra kalıcı sağırlıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. AB Komisyonu, milyonlarca gence uyarıda bulunarak, haftada 5 saatten fazla yüksek sesle MP3 çalarlarından müzik dinleyenlerin 5 yıl..
Sevk Çilesi Geri..
Sevk Çilesi Geri Döndü.. Hastanelerde sevk çilesi yeniden başlıyor... Sağlık harcamalarındaki astronomik artışlar sebebiyle sevk zinciri uygulamasına geri dönülüyor. 1 Kasım'dan itibaren Bayburt, Isparta, Gümüşhane ve Denizli'de başlayacak sistem..
Sağlıkta Kötü Sürpriz
Sağlıkta Kötü Sürpriz Sessiz sedasız yönetmelik değiştirildi. Muayene olup reçete yazılan SGK’lı hastalar, eczaneye gidince 3 YTL’lik bir ilaç için bile 3 ile 10 YTL arasında devlete “ek..
Obezite Yaşam Kalitesini..
Obezite Yaşam Kalitesini Bozuyor Obezite insan vücudunda birçok hastalığı tetikliyor... Uzmanlar kişinin hayatını kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğunu belirtiyor. Obezite ya da halk arasında bilinen..
Egzersiz Yaparken Aman..
Egzersiz Yaparken Aman Dikkat Yanlış yapılan egzersiz hayatı tehdit ediyor.. Uzman hekim kontrolünde olmadan ve kişinin metabolizmasına uygun hazırlanmamış egzersizler, lif kopmaları, yumuşak doku yaralanmaları ile kalp ve tansiyon gibi..
 
 Diğer 10 Haber..
   »  Topuk Kanı Hayat Kurtarıyor .. ( 13.10.2008 16:22 )
   »  Doğal Hayat Tehlikede .. ( 12.10.2008 23:35 )
   »  Hareketleri Başarısını Ele Veriyor .. ( 12.10.2008 18:50 )
   »  Kısırlık Sorun Değil ! .. ( 12.10.2008 08:23 )
   »  Mutlu Olmak İçin Yiyin .. ( 12.10.2008 06:10 )
   »  Yıldızlar Gibi Gülümseyin .. ( 12.10.2008 05:32 )
   »  Göbek Deliğinden Ameliyat .. ( 12.10.2008 03:00 )
   »  Bu Yıl Hepimiz Risk Altındayız .. ( 12.10.2008 01:06 )
   »  Tasarruflu Ampullere Dikkat .. ( 11.10.2008 19:43 )
   »  Türk Doktorlarının Büyük Başarısı .. ( 11.10.2008 08:19 )
I güncel haberler I spor haberleri I sinema I kültür-sanat I müzik-eğlence I medya-magazin I iş dünyası I sağlık I eğitim I
mekan.izmir I fotoğraf galerisirehber.izmir I haber arşivi I izmir tarihi I
künye I hakkımızda I basında bizreklam I  e-postayasal uyarı I
 
izmirdeyasam.com adresi üzerinde bulunan resim ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Bu bir Hizmetidir.
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.