Ana Sayfam Yap  I  Sık Kullanılanlara Ekle 
  23.11.2008 /   
Günün Özeti | Arama | tavsiye edin | 
       Üye Girişi
izmirdeyasam.com'a giriş yapmak için lütfen e-posta adresinizi yazınız.

Siz de izmirdeyasam.com'a ücretsiz üye olabilirsiniz..
yeni üye kayıt
şifremi unuttum
      Ana Sayfa
      Hediye
      Güncel Haberler
      Spor
      Sinema
      Kültür - Sanat
      Müzik - Eğlence
      Medya - Magazin
      İş Dünyası
      Sağlık
      Eğitim
      Teknoloji - Bilim
      Kadın Dünyası
      Erkek Dünyası
      Haber Arşivi
      Mekan.İzmir
      Konaklama.İzmir
      Şehir Telefon Rehberi
      Ulaşım
      Fotoğraf Galerisi
      Nöbetçi Eczaneler
      Sosyal İlanlar
      Seri İlanlar
      İzmir'e Dair
      İzmir Hakkında
      İzmir Tarihi
      E-Devlet
      Günlük Burçlar
      Oyunlar
       İzmir Radyoları

       İzmir TVleri
ŞANS OYUNLARI
Sayısal Loto - 15.11.2008
03 06 07 15 24 44

Şans Topu - 12.11.2008
01 03 12 20 22 + 06

On Numara - 17.11.2008
02 04 06 12 13 15 18 19 24 26 36 37 48 51 54 57 59 63 66 68 75 77

Süper Loto 6/54 - 13.11.2008
12 14 25 28 30 37

 :: Yerel Haberler
 
     
İzmir’e Çok Yakışacak ..
10.08.2008 09:27  
Bu haber 50 kişi tarafından okundu..
 
   
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli eserlerden biri sayılan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, her bakımdan Türkiye’nin örnek yapılardan biri olacak. Konser salonunun özellikleri ve sahne arkasında sağladığı önemli rahatlık nedeniyle hem sanatseverler hem de sanatçılar için son derece cazip hale gelen merkez için özel bir çevre ve peyzaj projesi de hazırlanıyor.

Kentteki sanat hayatına yapacağı katkının yanı sıra, İzmir’in simge yapılarından biri olması beklenen Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. Türkiye’deki en büyük sanat merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyacak merkezin kaba inşaat aşaması tamamlanırken ince işlerin yapımı da son dönemde hız kazandı. Diğer taraftan da ARUP firması tarafından yürütülen akustik çalışmaları ile binanın cephe kaplama çalışmaları sürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaba inşaatı tamamlanan merkezde incelemelerde bulunarak, son durum hakkında bilgi aldı. Proje Müellifi Mimar Tevfik Kozkoparan eşliğinde inşaatı gezen Başkan Kocaoğlu, gidişattan memnun olduğunu belirterek, “Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, ülkenin en güzel sanat mekanlarından biri olacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat açısından bir sıkıntı yok. İşletme açısından oluşan gelişmeleri de en hızlı şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Cennet bahçelerini andıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli eserlerden biri olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, çevre ve peyzaj düzenlemesiyle de Türkiye’deki örnek yapılardan biri olacak. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleriyle üniversitelerden uzmanlar bir araya geldi. Sanat merkezinin bünyesindeki yeşil alanlar için peyzaj projeleri hazırlandı ve ana projeye uygun ağaç seçimleri yapıldı. Kapalı mekanlar dışında kalan 5 bin metrekarelik yeşil alanda da merkezin adına yakışan düzenlemeler yapılacak. Alana özel teknikler kullanılarak anıt ağaçlar dikilecek.
Giriş bölümünde yer alan meydana yapılacak havuzun çevresi, yeşil adalarla, tropik bitkilerle ve şelalelerle süslenecek. Çiçek, yeşil ve su hissini beraber yaşatacak bir ortam yaratılacak.
Doğu duvarında büyük bir perdeleme yapılacak. Dikilecek büyük ağaçlarla uzun ve geniş bir bant yer alacak. Açık otopark bölümünde ise yaprak döken ve dökmeyen büyük ağaçlar dikilecek.

Gece başka, gündüz başka bir dünya
Merkezin açık alanları için çok özel bir aydınlatma projesi yapılıyor. Günün her saati hareketliliğin yaşanacağı kültür sanat mekanında tüm bitki grupları, çiçek ve ağaçlar farklı renklerde aydınlatılacak. Böylece kentte sanat dünyasının kalbinin attığı mekan, gece başka- gündüz başka renklerde yansıyacak.
Yeşil alanlara tespih ağacı, akasya, manolya, İzmir kavağı, jakaranda, demir ağaçları, çeşme, papatyası, avize çiçeği, şefkat çiçeği, fırça çalıları ve İzmir’e özgü çalı grupları dikilecek.

2009-2010 sezonunun programı oluşturuluyor
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin muhteşem bir etkinlikle açılması için planlamalar ise sürüyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde ses getirecek sanatçılarla temaslar kuruluyor. Öte yandan gelecek sezonlara yönelik program çalışmaları da başladı. 2009-2010 yıllarının programı şimdiden oluşturuluyor.
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Projesi yalnızca İzmir’de değil Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde de heyecan yaratıyor. Ülkenin en önemli orkestraları, önümüzdeki dönemde bu önemli mekanda konser vermeye hazırlanıyor.
Sanatçıların motivasyonu açısından sahne arkasında önemli bir rahatlık imkanı sunulması, merkezin emsallerinde görülmeyecek büyüklükte bir kulisinin, 6 toplu soyunma odası, 4 solist soyunma odası ve 1 adet şef soyunma odasının bulunması, 1250 kişilik konser salonu, dünyaca ünlü bir firmaya yaptırılan akustik düzeni gibi özellikler, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni sanatçılar için son derece cazip hale getiriyor.
Ayrıca merkezin bahçesinde bulunan ve restore edilen tarihi binada kurulacak müzik kütüphanesinin, ulusal çapta dikkat çekecek bir kaynak oluşturacağı vurgulanıyor.
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.
 
 
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
   
  Kaynak : izmirdeyasam.com
 
  :: Yorumlar
  :: Aynı Kategorideki En Son Haberler
Seferihisar “Suya” Kavuşuyor
Seferihisar “Suya” Kavuşuyor Büyükşehir Belediyesi, kuraklık nedeniyle tuz oranı yükselen Seferihisar’daki su kuyularının yerine, acil olarak 10 yeni kuyu daha açmaya başladı. Kuyulardan ilçeye saniyede 100 litre su..
Torbalı Muhtarları
Torbalı Muhtarları Torbalı ilçesi’ne bağlı 12 köy muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek hem geçmiş olsun ziyaretinde bulundular, hem de köylerine ilişkin hizmetlerle..
En Çok Çocuklar..
En Çok Çocuklar Sevecek Büyükşehir Belediyesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın girişine 13 metre yüksekliğinde ve 15 metre eninde dev bir heykel yerleştirecek. Üzerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanları betimleyen..
Adım Adım Kemeraltı
Adım Adım Kemeraltı Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı orijinal görünümüne kavuşturacak restorasyon çalışmalarında 3. etabın ihalesini de tamamladı. Bu hafta başlayacak çalışmalar, 4 ay içinde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi..
Bornova’ya Çok Yakıştı
Bornova’ya Çok Yakıştı Kent merkezindeki peyzaj çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Topçu Tugayı önündeki yıldız şeklindeki dekoratif tasarımı, vatandaşlar tarafından çok beğenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin daha..
Nefes Nefese
Nefes Nefese Aynı anda 3 arsenik arıtma tesisinin yapımına birden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, adeta zamanla yarışıyor. Halkapınar Tesisi’nde filtre tanklarının montajına başlayan ekipler, nefes kesen bir..
Haydi Efe Gir..
Haydi Efe Gir İçeri! Zürafa Efe’nin İzmir Doğal Yaşam Parkı’na taşınma işlemi tam bir olay oldu. Dev cüssesiyle taşınma işlemi bir hayli zorlu geçen Efe’nin meraklı tavırları ise görevlilerin..
Tarih Yazdılar
Tarih Yazdılar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 6. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Ödülleri”nde kazananlar ödüllerini aldı. İzmir’de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa..
 
 Diğer 10 Haber..
   »  Yumruğunuz “Altın” Olsun .. ( 20.11.2008 09:17 )
   »  92 Yaşında Ama Her Şeyi Dün Yaşamış Gibi.. .. ( 19.11.2008 12:08 )
   »  Ömer Erkahraman’dan Naht Sergisi .. ( 19.11.2008 12:07 )
   »  İzmir Zeminine Derin Dinleme .. ( 19.11.2008 12:06 )
   »  Su Aygırları Ve Zebralar Da Geldi .. ( 19.11.2008 12:04 )
   »  İzmir’de 80 Bin Sokak Levhası Yenileniyor .. ( 19.11.2008 10:38 )
   »  Tunçağ’dan Esnafa Çağrı .. ( 18.11.2008 12:36 )
   »  Yeşil Destek .. ( 18.11.2008 12:16 )
   »  Tahtalı’ya “Can Suyu” Operasyonu .. ( 18.11.2008 11:15 )
   »  İtfaiye Teşkilatı’na Taze Kan Geliyor .. ( 18.11.2008 11:00 )
I güncel haberler I spor haberleri I sinema I kültür-sanat I müzik-eğlence I medya-magazin I iş dünyası I sağlık I eğitim I
mekan.izmir I fotoğraf galerisirehber.izmir I haber arşivi I izmir tarihi I
künye I hakkımızda I basında bizreklam I  e-postayasal uyarı I
 
izmirdeyasam.com adresi üzerinde bulunan resim ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Bu bir Hizmetidir.
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.