İzmir ve Manisa Ticaret Borsaları’nın geçtiğimiz günlerde üzümde açıkladığı 310 bin ton rekolteyi gerçekçi bulmayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dün Manisa Ziraat Odası’nda kendi yaptıkları çalışmalar çerçevesinde bu yılın rekoltenin 270 bin ton olduğunu açıkladı. Borsaların açıklamasının sadece üzümde fiyat düşürmek amaçlı yapılan bir oyun olarak değerlendiren Bayraktar, “Borsalar ve ticaret erbabı ülke ekonomisinin menfaati için rekolte açıklamamalıdır’’ dedi.
Manisa Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda üreticinin yanı sıra Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uludemir de katıldı. Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, "Kalem oyunları kimse fiyatları düşürmeye çalışmasın."dedi.
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ise "Girdilerde yaşanan fiyat artışları 2008 yılı kuru üzüm maliyetinin 1,35 YTL olan 2007 yılına göre yüzde 22 artmasına sebep olmuştur. Birliğimiz ve Odalarımızın yapmış olduğu çalışmaya göre 2008 yılı çekirdeksiz kuru üzüm maliyeti kilogramda 1,65 YTL’dir. 2008 yılında kuru üzüm üreticisinin yeterli geliri elde edebilmesi için üretici eline geçen fiyat en az 2,15 YTL olmalıdır" diye konuştu.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Kanada ordusu, Afganistan´da 8 askerlerinin yaralandığını duyurdu.
Ordu sözcüsü John Dacombe, Afganistan´ın güneyinde Kanada askerlerinin içinde bulunduğu bir zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlaması nedeniyle 8..
Ünlü İtalyan Gazetesi Corriere Della Sera, Danimarka Hükümetinin 15 Yaş Altı Müslüman ve Yahudi Erkeklere Sünneti Yasaklayacağını Yazdı. Bu Konudaki Yasa Teklifi Komisyona Gönderildi. Ülkede..
DSP, kuruluşunun 23’ncü yıl dönümünü bugün Ankara’da düzenlenecek bir toplantıyla kutlayacak. Kutlama törenlerinde, DSP Lideri Zeki Sezer de, partinin yerel seçim manifestosunu açıklayacak
Yerel seçimlere dönük..
İzmir Aliağa'da daha önce yaşadığı bir travma nedeniyle geçici bir süre konuşamayan öğrenci, öğretmeninin verdiği ceza sonrasında kekeme oldu
6 yaşında zekası 128 çıkan çocuk, öğretmeni..
Meksika'da uyuşturucu kartelleri arasında yaşanan çatışmalarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.
Meksika'nın ABD sınırı yakınlarında bulunan ve uyuşturucu kartellerinin ''savaşına'' sahne olduğu için ''dünyanın en tehlikeli kenti''..
Bursa´da şiddetli lodos, kömür sobalarından zehir kusarken, gece boyunca sürekli ağlayan 2 yaşındaki bir bebek anne ve babasının hayatını kurtardı.
Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi..
Trenin altında kalarak hayatını kaybeden Ozan'ın acılı annesi Sümbül Beltir'in cenaze töreninde oğlunun en sevdiği türküyü söylemesi herkesi ağlattı...
Tuzla Tuğrulbey Lisesi öğrencisi Ozan Beltir (18),..
Afganistan'da bir düğüne el bombasıyla düzenlenen saldırıda 8 kişi öldü, 62 kişi yaralandı.
Pervan vilayeti Valisi Abdüccabbar Tekva, saldırganların dün gece düğün töreni sırasında 3 el..