Elvan Abeylegesse, Türkiye´ye olimpiyat tarihinde atletizmdeki ilk gümüş madalyayı kazandırdı.
Pekin Olimpiyatı’nda 10 bin metrede müthiş bir mücadele sonunda gümüş madalyanın sahibi olan Elvan Abeylegesse, “Madalyamı Türk halkına ve aileme armağan ediyorum” dedi.
Etiyopyalı Tirunesh Dibaba ile giriştiği düellodan dünyanın en iyi üçüncü derecesini çıkaran ve Türkiye’ye olimpiyat tarihinde atletizmdeki ilk gümüşü kazandıran Elvan, dün Çin’in sembolü Tianenmen Meydanı’nı gezdi. Büyük ilgi gören Elvan’ın etrafını bir anda yüzlerce kişi sardı. Çinliler, sporcumuzla fotoğraf çektirip, imza alma yarışına girdi.
Gördüğü ilgiye şaşıran ancak çok memnun olan Elvan, “Benden büyük beklenti olduğunu biliyordum. Biz de çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Yarışta antrenörümün taktiğini uyguladım ve gümüş kazandım. Çok mutluyum” diye konuştu.
Yarış sonrası kavgalı oldukları söylenen Dibaba ile birbirlerini tebrik ettiklerini söyleyen Elvan, “Aramızda bir dostluk olduğunu söyleyemem, ayrıca o benim en büyük rakibim. Fakat yarıştan sonra kazananı tebrik etmek gerekir” dedi.
Geçen yıl Osaka’daki Dünya ikinciliğinin ardından Olimpiyat’ta da ikincilik kürsüsüne çıkan Elvan, yarışta önemli bir şanssızlık yaşadığını da ifade ederek, “Dibaba atak yaptığı sırada benim önüme bir atlet çıktı. Bu nedenle rakibimin atağına cevap vermekte geç kaldım ve Dibaba avantaj sağladı. Bu şanssızlık olmasaydı, belki de Dibaba’nın altınına ortak olabilirdim” diye konuştu.
Milliyet
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, rüzgarın azizliğine uğradıklarını söyledi
Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, "Bizim için beraberlik beklemediğimiz bir sonuçtu. Hava şartları..
TURKCELL SÜPER LİG'İN 12. HAFTASINDA GALATASARAY İLE ANKARASPOR YENİKENT ASAŞ STADI'NDA KOZLARINI PAYLAŞIYOR.
Galatasaray'da, sarı kart cezalısı olan Baros ile sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ile Lincoln,..
Galatasaray, Süper Lig'de yarın oynayacağı Ankaraspor maçında iki yıldızı Lincoln ve Mehmet Topal'dan faydalanamayacak. Lincoln ve Mehmet Topal'ın tedavileri yoğun bir şekilde sürüdürülse de iki..
Beşiktaş alt yapısından yetişen Sergen´e siyah-beyazlılardan jübile hazırlığı.
Siyah Beyazlı takımın alt yapısında yetişen, daha sonra 1991 yılında A Takıma yükselen Sergen Yalçın, 18 yıl sürdürdüğü..
Danimarka 1. Lig takımlarından Kopenhag´da uygulanan ilginç teşvik primi ülkede gündeme oturdu.
Danimarka 1. Ligi takımlarından FC Kopenhag’ın sponsoru BN Agentur, takımın aldığı her galibiyet sonrası..
Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de Carlos forma giyemeyecek.
Turkcell Süper Lig'de Cumartesi günü Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de Roberto Carlos'un..
Hayatını anlattığı 'Her şeyi söylüyorum' adlı kitabında "600-700 kadınla birlikte oldum" diyen İtalyan futbolcu Antonio Cassano'nun bayanları nasıl etkilediği belli oldu.
Şu sıralar 17 yaşındaki..
ALS hastalığının görülme riski futbolcularda 7 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.
Çeşitli ülkelerdeki bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) hastalığının futbolcularda görülme riskinin..