Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus askerlerinin Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Moskova ziyareti sırasında üzerinde anlaşmaya varılan 6 maddelik deklarasyonda belirtilen pozisyonuna 22 Ağustos'a kadar çekileceğini söyledi.
Kremlin'den yapılan açıklamada, Medvedev'in Sarkozy ile yaptığı telefon görüşmesinde, ''Barış gücü askerlerinin bir bölümünün, 22 Ağustos'a kadar geçici güvenlik bölgesine kadar çekileceğini'' söylediği kaydedildi. Açıklamada, Medvedev'in görüşmede Rusya'nın bölgedeki barış gücü askerlerine gönderdiği takviye birliklerinin de söz konusu tarihe kadar Güney Osetya ve Rusya'ya kaydırılacağını söylediği ifade edildi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bugün düzenlediği basın toplantısında Rus askerlerinin çekilme işleminin 3-4 güne kadar tamamlanacağını ancak bunun da tamamen Gürcü askerlerin eski pozisyonlarına dönmesine bağlı olduğu söylemişti.
GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ OLUŞTURULACAK Rus askerlerinin çekilmesi 21-22 Ağustos'ta tamamlanacak ancak geride 500 Rus askeri bırakılacak. Açıklamada, Medvedev'in Sarkozy'ye, ''12 Ağustos tarihli anlaşmanın 5'inci maddesi uyarınca ek güvenlik önlemlerini uygulayacak olan 500 asker dışında kalan Rus askerlerinin çekilmesinin 21-22 Ağustos'ta tamamlanacağını söylediği'' kaydedildi.
Açıklamada, bu bölgede kalacak Rus askerleriyle birlikte AGİT gözlemcilerinin de olacağı ifade edildi. Açıklamada, ''Devlet Başkanı Medvedev, geçici güvenlik bölgesinde yapılacak (Rus) devriyeleri ile işbirliği yapmak üzere AGİT gözlemcilerinin gelmesine mutabakat verdiğini bildirmiştir'' denildi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
İzmirli Makine Mühendisi ve teknik öğretmen İsmail Yıldızkol, AK Parti´den Bayraklı Belediye Başkanlığı´na aday adaylığını açıkladı. İlginç kişiliği ve icadlarıyla bilinen Yıldızkol, düzenlediği basın toplantısında,..
Seçim kampanyasında suçlu göçmenlerin ’kara koyun’ olarak karikatürize edildiği afişleri kullanarak tepki çekmesine rağmen birinci parti çıkan İsviçre Halk Partisi’nin Cenevre Örgütü Başkanı Soli Pardo,..
Kalemköy ve Elmadere köyleri arasındaki 2 bin hektarlık sahada sondaj çalışması gerçekleştirildi. 200 milyon ton rezerve sahip, ithal kömür kalitesinde linyit bulundu
İzmir’in Kınık İlçesi’nde..
Belediye başkanlıklarına, il genel ve belediye meclis üyeliklerine talip olan kamu çalışanlarıyla parti yöneticileri, görevlerinden istifa etti
POLİS MÜDÜRLERİ Ege’de yerel seçimlerde, belediye başkanlıklarına, il..
İlker Başbuğ'un ilk kez katıldığı YAŞ kararları açıklandı. 5 askerin orduyla ilişiğin kesilmesinin nedeni irtica!
Yüksek Askeri Şura tarihinde bir ilk yaşandı. Bugüne kadar ihraç edilen..
Tunceli´de PKK´lıları etkisiz hale getirmek için nokta operasyonu yapıyor.
Tunceli’de kalabalık bir PKK´lı grubun Tunceli-Ovacık ve Pülümür arasındaki Ahpanos Vadisi´nde hareket halinde olduğunun tespit edilmesinden..
AKP İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.
AKP İstanbul il binasına önceki gün düzenlenen bombalı saldırının 'kargocu' görünümlü tek kişi tarafından gerçekleştirildiği kesinleşti.
Hain saldırıyı..
Büyü bozma bahanesiyle soyuldular.
Eskişehir´de, "büyü bozma" bahanesiyle 2 kişiden toplam 18 bin YTL ve bir miktar ziynet eşyasını çalarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kadın..