Genelkurmay Başkanlığı görevini Org. Başbuğ´a devrederek emekliliğe ayrılan Org. Büyükanıtveda konuşmasında sert uyarılara yer verdi.
Görevini Orgeneral İlker Başbuğ´a devreden Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, devir teslim töreninde terörle mücadele konusunda önemli açıklamlarda bulundu.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı´na atananan Org. Işık Koşaner´in AB yasaları ile ilgili eleştirilerini anımsatan Büyükanıt, yasalardaki sınırlamalar nedeniyle şehitler verildiğini söyledi. Büyükanıt şu örneği verdi: Bir kamyonda silahlı teröristlerin olduğuna dair istihbarat alınıyor. Kamyon durduruluyor. Ancak yeni yasal düzenlemelere göre güvenlik güçlerinin, bu aracın gizli bölgelerine bakma yetkisi yok. Teröristler silahlarını kamyonun dışına asmazlar. Teröristler güvenlik güçlerini görür görmez ateş ettikleri için bir de şehit verdik Erzincan´da.
Terörün başının Irak´ta kuyruğunun Türkiye´de olduğunu ifade eden Büyükanıt, "Kuyruğunu ezerek başını kopartamazsınız" diye konuştu.
Irak’ta güvenliğin ve istikrarın sağlanamaması sonucu terörün ciddi boyutlara ulaştığını anlatan Büyükanıt şunları söyledi: "Gelinen bu noktada bir çok çevre, merkezi Irak yönetimi ile anlaşma yapmamız telkininde bulunmaktadırlar. Ancak merkezi Irak yönetimi güvenlik güçlerinin, Irak’ın kuzey’ine geçmeye yetkisi yokken, Kuzey’deki güvenlik güçlerinin her yere geçmeye yetkisinin olması istikrarsızlığın nedenidir".
LAİKLİK UYARISI Türkiye´nin laik ve demokratik yapısını korumak için mücadele etmek zorunda olduğunu belirten Büyükanıt, "Bugün, gerek Atatürk milliyetçilikte uzaklaşılarak, etnik milliyetçilik ve irticaya dikkat etmek gerekiyor. Ülkemizin laik yapısını bozmak isteyenlerin var olduğu bir gerçektir. TSK’yı en büyük engel olarak görenleri de görmezden gelmek mümkün değildir" diye konuştu.
´TSK´YA SEVİYESİZ SALDIRILAR´ Her fırsatta TSK’ya seviyesiz saldırılar yapıldığını belirten Büyükanıt, "Bu saldırılar bizi incitebilir. Ancak Türk ulusunun TSK’ya karşı beslediği güvenini sarsamaz. Yaşadığımız olaylar ve bunların sonuçları bunun açık göstergesidir" dedi.
KIBRIS´TAKİ TEHLİKE Kıbrıs konusuna da değinen Büyükanıt, "Doğu Akdeniz’de petrol haznelerinin araştırılmasına yönelik çabaları endişeyle izliyoruz. Bu çabalar hayata geçtiği takdirde Türkiye güneyde, Antalya Körfezi’ne haps olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir" dedi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Rafsancani´nin kızı, bu tür söylemleri ´siyasi savaş´ olarak yorumladı.
Türkiye İş Kadınları Derneği TİKAD’ın davetlisi olarak İstanbul’da Çırağan Sarayı’ndaki kadın sempozyumuna katılan, eski İran Cumhurbaşkanı Ali..
İzmir´de şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Gün boyu etkisini gösteren şiddetli lodos nedeniyle vapur ve arabalı vapur seferleri iptal olurken, ağaçlar devrildi.
Tüm yurt genelinde kendini..
Kanada ordusu, Afganistan´da 8 askerlerinin yaralandığını duyurdu.
Ordu sözcüsü John Dacombe, Afganistan´ın güneyinde Kanada askerlerinin içinde bulunduğu bir zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlaması nedeniyle 8..
Ünlü İtalyan Gazetesi Corriere Della Sera, Danimarka Hükümetinin 15 Yaş Altı Müslüman ve Yahudi Erkeklere Sünneti Yasaklayacağını Yazdı. Bu Konudaki Yasa Teklifi Komisyona Gönderildi. Ülkede..
DSP, kuruluşunun 23’ncü yıl dönümünü bugün Ankara’da düzenlenecek bir toplantıyla kutlayacak. Kutlama törenlerinde, DSP Lideri Zeki Sezer de, partinin yerel seçim manifestosunu açıklayacak
Yerel seçimlere dönük..
İzmir Aliağa'da daha önce yaşadığı bir travma nedeniyle geçici bir süre konuşamayan öğrenci, öğretmeninin verdiği ceza sonrasında kekeme oldu
6 yaşında zekası 128 çıkan çocuk, öğretmeni..
Meksika'da uyuşturucu kartelleri arasında yaşanan çatışmalarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.
Meksika'nın ABD sınırı yakınlarında bulunan ve uyuşturucu kartellerinin ''savaşına'' sahne olduğu için ''dünyanın en tehlikeli kenti''..
Bursa´da şiddetli lodos, kömür sobalarından zehir kusarken, gece boyunca sürekli ağlayan 2 yaşındaki bir bebek anne ve babasının hayatını kurtardı.
Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi..