Samsun´da ekolojik oyucakların yayılması için Valilik kampanya başlattı...
Samsun Valiliği’nin öncülüğünde Samsun’da, ekolojik oyuncak üretim projesinin hayata geçirilmesine yönelik protokol imzalandı.
Valilik Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, projeye katkı sağlayacak Gazi Belediyesi, Aşağıçinik Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, Soylu Ahşap ve Promosyon Sanayi yetkilileri katıldı.
Protokol sonrası açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, insan sağlığına ve çevreye dost olan ekolojik ürünlerin tüm dünyaca büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Dünya ülkelerinin yılda yaklaşık 25 milyar dolara yakın ekolojik ürün tükettiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:
“Dünyada büyük ilgi gören ekolojik ürünler alanında, dünyanın üçüncü büyük ekolojik ürün üreticisi konumunda bulunan ülkemiz, bu sektöre yönelik çeşitliliği artırmaktadır. 30 milyon dolayında çocukla geniş bir tüketici kitlesine sahip olan oyuncak sektörünün de güvenli ve sağlıklı ürün talebinin karşılanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Ham madde sorunu bulunmayan ve işsizliğin yüksek olduğu bölgede sektörün yeni iş sahası olarak ortaya çıkması ise bir fırsattır.”
Ekolojik ürün imalatında el emeğinin yoğun olarak kullanılması nedeniyle oyuncak sektöründe özellikle engelliler için istihdam alanı oluşturmanın da amaçlandığını belirten Güzeloğlu, şöyle devam etti:
“Ekolojik Oyuncak Projesi, yapılan bu tespit doğrultusunda oluşmuştur. Hedef kitlesi aktif iş gücü piyasasında yer almayan engellilerin oluşturulan proje ile dünya ve ülkemizde önemli bir pazar oluşturan ekolojik pazarda yer almalarıdır. Bu konuda engelli vatandaşlara mesleki eğitim vererek beceri kazandıracağız.”
Protokol ile Soylu Ahşap ve Promosyon Sanayi ustaları öncülüğünde Aşağıçinik Beldesi’ne kurulacak atölyede engelli vatandaşlara eğitim verileceği bildirildi.
Ağaçtan yapılacak oyuncaklar Gazi Belediyesi Ekolojik Pazarı’nda satışa sunulacak.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan´da kaçırılan üç Türk vatandaşın serbest bırakılmasına aracılık ettiği iddiasına yer veren haberi yalanladı.
Bakanlık sözcüsünün bir soruya cevap olarak yaptığı açıklamada, basında "Bakanlık..
Kuşadası'nda boş arsalara seçmen yazılması ortalığı karıştırdı. CNA muhabiri Zafer Hacısalihoğlu'nun haberi
Kuşadası, neredeyse ilçe nüfusuna yaklaşan seçmen sayısıyla
çalkalanıyor. İlçe Merkezi nüfusu 53 bin 900 olan..
Fransa'da Katolik Enstitüsü'nden bir ilk...
Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen dört imamın Fransa’da “laiklik dersi"ni göreceği bildirildi.
Paris’teki Katolik Enstitü tarafından Müslüman din adamlarına yönelik olarak bu..
İşte onaylanan kanunlar ve detayları...
Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu´nda değişiklik yapan kanunun da aralarında bulunduğu 6 kanunu onayladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi´nden yapılan..
ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde 4'ü okul olmak üzere 6 eğitim kurumundan bilgisayar, monitör projeksiyon cihazları olmak üzere muhtelif elektronik eşya çaldıkları iddia edilen..
Mekke - Suudi Arabistan´ın Mekke ve Medine kentlerinde ölen Türk hacı adayı sayısının 24´e yükseldiği bildirildi.
Kutsal topraklara gelen bir Türk hacı adayı daha yaşamını yitirdi.Mekke´de..
Kurbanlık için kredi kartı seçeneği gündeme gelince şimdi de taksitle kurban tartışılıyor...
Kurban Bayramı´na sayılı günler kala ´kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?´ tartışması ilahiyatçıları ikiye böldü...
CHP Genel Sekreter Yardımcısı, "Çarşaf da olsa hizmet vermek istiyoruz."
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, "çarşaf" eleştirilerine yönelik, "Biz insan haklarına sahip çıkıyoruz, üzerindeki giysi..