İzmir Büyükşehir Belediyesi, arz-talep dengesizliği nedeniyle yığılma yaşanan memba suyu satış istasyonlarında kapasiteyi artırabilmek için tüm imkanları seferber etti. Karşıyaka’daki su verme süresi 1 saat uzatılırken, uygun fiziki alana sahip istasyonların önüne gölgelik yapma kararı alındı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, su kalitesi ve uygun fiyatı nedeniyle vatandaşlardan yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlarken, çalışma saatlerinde de değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeye göre, daha önce 08:00 – 19:00 saatleri arasında çalışan Karşıyaka’daki kaynak suyu satış istasyonları, Ramazan ayı süresince 1 saat daha fazla açık tutularak 07:30 – 19:30 saatleri arasında 12 saat boyunca hizmet verecek. Bornova bölgesindeki istasyonlar ise 08:00 – 20:00 saatleri arasında su vermeye devam edecek.
Su kaynağı daha az olan Karşıyaka’daki istasyonların kapasitesini 30-40 ton artırma çalışmalarına başlanırken, uygun fiziki alana sahip istasyonların önüne gölgelik yapılarak vatandaşların güneş ve yağmurdan etkilenmesi önlenecek.
Kaynaklar yetersiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, mevcut su kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle su satışının daha uzun süreyle yapılmasının mümkün olmadığı bildirildi. Var olan kaynaklarla en doğru ve sağlıklı şekilde su verildiğini, su miktarındaki yetersizliğe karşın çeşitli önlemler alınarak kapasite artırıcı çalışmaların yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İstasyonlardaki sıkıntılar, arz ve talep arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Karşıyaka’daki su kaynaklarının günlük kapasitesi 140 – 160 ton, talep ise 250 – 300 ton civarında. Bornova’daki günlük kapasite 280 – 300 ton ancak talep 350 tonu aşıyor. Yapılan yeni düzenleme ile su kapasitesinin daha düşük olduğu Karşıyaka’ya daha fazla su vermeye çalışıyoruz” bilgisini verdi. Yetkililer, su kaynağının yetersizliği nedeniyle İzmir’in her noktasında memba suyu satış istasyonu açmanın mümkün olamayacağı da sözlerine ekledi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Büyükşehir Belediyesi, kuraklık nedeniyle tuz oranı yükselen Seferihisar’daki su kuyularının yerine, acil olarak 10 yeni kuyu daha açmaya başladı. Kuyulardan ilçeye saniyede 100 litre su..
Torbalı ilçesi’ne bağlı 12 köy muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek hem geçmiş olsun ziyaretinde bulundular, hem de köylerine ilişkin hizmetlerle..
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın girişine 13 metre yüksekliğinde ve 15 metre eninde dev bir heykel yerleştirecek. Üzerinde İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanları betimleyen..
Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı orijinal görünümüne kavuşturacak restorasyon çalışmalarında 3. etabın ihalesini de tamamladı. Bu hafta başlayacak çalışmalar, 4 ay içinde tamamlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi..
Kent merkezindeki peyzaj çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Topçu Tugayı önündeki yıldız şeklindeki dekoratif tasarımı, vatandaşlar tarafından çok beğenildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin..
Aynı anda 3 arsenik arıtma tesisinin yapımına birden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, adeta zamanla yarışıyor. Halkapınar Tesisi’nde filtre tanklarının montajına başlayan ekipler, nefes kesen bir..
Zürafa Efe’nin İzmir Doğal Yaşam Parkı’na taşınma işlemi tam bir olay oldu. Dev cüssesiyle taşınma işlemi bir hayli zorlu geçen Efe’nin meraklı tavırları ise görevlilerin..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 6. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Ödülleri”nde kazananlar ödüllerini aldı.
İzmir’de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa..