| |
Kuşadası'na yanaşan gemide dağıtılan Türkiye broşürleri kabul edilir cinsten değil !
Kuşadası Limanı'na geçen hafta yanaşan Malta bandıralı ‘Celebrty Galaxy’ adlı gemide dağıtılan, “Limana indiğinizde yanınıza para, kredi kartı ve değerli eşyalarınızı almayın” uyarısının yer aldığı Türkiye'yi karalayıcı broşür esnafı ve turizmciyi ayağa kaldırdı. Kuşadası Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda, bu konuda uluslararası düzeyde girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.
Kruvaziyer gemilerindeki turistlere acentelerce dağıtılan bilgilendirme yazıları, Türkiye'yi karalama kampanyasına dönüştü. Turistleri gemiden alıp, ören yerlerini gezdirdikten sonra anlaşmalı mağazalara götüren gemi acentelerinin, çarşı esnafını kötülemek amacıyla bastırdığı broşürler turisti ürkütürken, ülke ekonomisine de zarar veriyor. Geçen hafta Kuşadası Limanı'na giren Malta bandıralı ‘Celebrty Galaxy’ isimli gemide dağıtılan broşür bardağı taşırdı. Broşürde turistlere Türkiye'nin çok güvensiz bir ülke olduğu anlatılırken, “Kuşadası Limanı'na indiğinizde yanınıza kesinlikle para, kredi kartı ve diğer değerli eşyalarınızı almayın. Limandan çok fazla uzaklaşmayın. Türkiye güvenli değil” ifadelerine yer verildi. Alışveriş yapmak isteyen turistlerin acentece güvenli olduğu iddia edilen anlaşmalı alışveriş merkezlerine götürüleceği duyuruldu. Skandal broşür Kuşadası esnafını ve turizmcileri isyan ettirdi.
Kurvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası'ndaki bu durum ciddi bir rahatsızlık yarattı. Durumu değerlendirmek üzere Kaymakam Mustafa Esen başkanlığında, Belediye Başkanı AKP'li Fuat Akdoğan, TÜRSAB, ticaret odası, şoförler odası ve diğer meslek örgütlerinin temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Dağıtılan broşürün yeminli tercüme bürolarında tercümesinin yapılmasına, resmi kanallarla gerekli girişimlerde bulunulmasına karar verildi.
Kuşadası Kaymakamı Esen, son dağıtılan bildiriyla ilgili gerek gemi, gerekse acente nezdinde girişimde bulunacaklarını belirtirken, “O broşürde yazılanların hiçbirini ne Kuşadası ne de Türkiye hak ediyor. Akdeniz'deki en büyük limanlardan biriyiz. Broşürün tercümesi tamamlandıktan sonra gerekli resmi tüm girişimlerde bulunacağız. Kimsenin ülkemizi kötülemeye hakkı yok ve buna izin vermeyeceğiz” dedi.
TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlkbaharda gemilerin ziyaret ettiği hiçbir liman için bu tür bildirilerin dağıtılamayacağını vurgulayarak, “Gemiler Türkiye, Yunanistan, İspanya sahillerini geziyor. Ama hiçbirinde böylesi karalayıcı ve çirkin broşürler dağıtılmıyor” dedi.
"TUR ACENTESİ OLARAK GEMİ FİRMASIYLA BAĞLANTIYA GEÇTİK"
Malta bandıralı Celebrty Galaxy gemisine tur hizmeti veren Tura Turizm’den yapılan açıklamada ise söz konusu gazetenin acenteler tarafından dağıtılmadığını ifade etti.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gemide dağıtılan recomende (tercihli alışveriş) broşürleri ile söz konusu gazete farklı şeylerdir. Gemi acentelerinin böyle bir bildiri dağıtması kendilerine zarar verir. Sonuçta turist alışveriş yaptığı süreçte acente para kazanır, turist yanına kredi kartı ve para almazsa ne acente ne de ülke kazanır.
Bu gazete geminin gittiği liman ve ülkeye göre basılır ve gidilecek yer tanıtılır. Biz tur acentesi olarak gemi firması ile bağlantıya geçtik, gerekli yazışmalara başladık ve gemi firması da böyle bir konudan haberlerinin olmadığını bildirdi. Gemi firması yetkilileri, konunun araştırılacağını ve bunu yapanların
cezalandırılacağı yönünde açıklama yaptı."
Milliyet |
|
| :: Aynı Kategorideki En Son Haberler |
|
|
Trt´de Yolsuzluk Operasyonu |
 |
TRT İzmir Bölge Müdürlüğü çalışanlarının sağlık karnelerinde reçete nüshalarını farklı düzenleyerek 2 milyon YTL´lik yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında 18 kişi gözaltına alındı.
Gözaltındaki,.. |
|
|
Bir Dizi Daha.. |
 |
Bu kez Star TV'de yayınlanan ve başrollerini Orhan Kılıç, Sezin Akbaşoğulları ve Burak Sergen'in paylaştığı Derdest adlı dizi yayından kaldırıldı.
Dizi bu hafta yayınlanacak dokuzuncu.. |
|
|
Öcalan İmzalı Kitap.. |
 |
İmralı sakini kadar rahat yaşayan yok. Dayak iddiasıyla ortalığı karıştıran Öcalan, meğer kitap yazıp yayımlatmış.
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da bir de kitap yazdığı ve bu kitabı.. |
|
|
Tarihin En Büyük.. |
 |
Dünya çapında 500.000 bilgisayardan alınan virüs ve trojan bilgilerinin sonuçlarını dikkate alan PC Tools´un güvenlik uzmanları, 24 Kasım tarihinde trojan ve virüs salgınının gelmiş geçmiş.. |
|
|
Sivas Katliamı’nın Sanığı.. |
 |
Çakmak ‘aranırken’ askere gitti, evlendi, ehliyet aldı, sigortalı işe girdi ama 2007’ye kadar bir türlü yakalanamadı..
37 aydının yanarak can verdiği Sivas katliamı davasında, yakalanamayan yedi.. |
|
|
Zahid Akman Hakkında.. |
 |
Deniz Feneri e.V davasının gerekçeli kararı tamamlandı. Frankfurt Mahkemesi’nden edinilen bilgiye göre, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Karaman ile RTÜK Başkanı Akman’ın asıl sorumlular arasında.. |
|
|
Muğla´da Deprem |
 |
3.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kent merkezindeki vatandaşlar, panik nedeniyle kendilerini sokağa attı.
Battaniyeler ve yorganlarla sokağa çıkan vatandaşlar, dşarıda da büyük şaşkınlık ve korku yaşadı.
Boğaziçi.. |
|
|
Şırnak´ta Sıcak Çatışma.. |
 |
Şırnak´ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak çatışma yaşanıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde PKK terör örgütüne yönelik sürdürdüğü hava destekli.. |
|
|
|