| |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Montrö ve Lozan gibi şehrin simge meydanlarının da içinde bulunduğu Şair Eşref Bulvarı’nı yeniden düzenleyecek. 1700 metrelik güzergahta yapılacak çalışmalar sırasında elektrik telleri de yer altına alınacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Şair Eşref Bulvarı’nda düzenleme çalışmaları için yapım ihalesini gerçekleştirdi. 1700 metrelik güzergah üzerinde elektrik tellerinin yer altına alınacağı, orta refüj ve kaldırımların yeniden düzenleneceği bildirildi. Çalışmalar kapsamında, halen kilit parke olan tretuvarlar, tamiri daha kolay olan beton kaplama-aralarında bordür şeklinde yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmaları, Şair Eşref Bulvarı’nın Gazi Bulvarı ve Gazi Osmanpaşa bulvarlarının kesişiminden başlayacak. Kentin simge meydanlarından Montrö ve Lozan meydanlarını takip eden düzenleme güzergahı, Alsancak Hocazade Camii’ni de geçerek Vahap Özaltay Meydanı’nda son bulacak.
Adım adım hedefe
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent genelinde birçok cadde, bulvar ve meydanda düzenleme yaptıklarını hatırlatarak bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Oluşturulan ve uygulanan her proje ile İzmir’in çağdaş kent kimliğini koruyarak dünya kenti hedefine bir adım daha yaklaştıklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bölgesel olarak rahatlama sağlayacak ulaşım düzenlemelerimiz, karayolu alt-üst geçitlerimiz, yeni bağlantı yollarımız; cadde, bulvar ve meydan yenilemelerimiz ile kentimizi çağdaş kimliğine yakışır hale getiriyoruz. Hazırladığımız her yeni proje, yaptığımız her düzenleme ile İzmir’i çizdiğimiz vizyon doğrultusunda hedefine taşıyoruz” dedi.
|
|
| :: Aynı Kategorideki En Son Haberler |
|
|
Nefes Nefese |
 |
Aynı anda 3 arsenik arıtma tesisinin yapımına birden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, adeta zamanla yarışıyor. Halkapınar Tesisi’nde filtre tanklarının montajına başlayan ekipler, nefes kesen bir.. |
|
|
Haydi Efe Gir.. |
 |
Zürafa Efe’nin İzmir Doğal Yaşam Parkı’na taşınma işlemi tam bir olay oldu. Dev cüssesiyle taşınma işlemi bir hayli zorlu geçen Efe’nin meraklı tavırları ise görevlilerin.. |
|
|
Tarih Yazdılar |
 |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 6. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Ödülleri”nde kazananlar ödüllerini aldı.
İzmir’de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa.. |
|
|
Yumruğunuz “Altın” Olsun |
 |
Çin’de yapılacak 4. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’na hazırlanan Bayan Boks Milli Takımı, kamp yaptığı İzmir’den moralli ayrıldı. Kampın son gününde sporcuları ziyaret eden İzmir Büyükşehir.. |
|
|
92 Yaşında Ama.. |
 |
Ayşe Mayda, Mustafa Kemal Atatürk’ü Uşakizade Köşkü’ne giderken üstü açık aracın içinde gördüğünü anlatarak,” Ama Atatürk’e görünmek istemezdik. Çocuklara sorular sorardı. Bilmemek çok ayıptı... |
|
|
Ömer Erkahraman’dan Naht.. |
 |
Ömer Erkaraman’ın eserlerinden oluşan Naht sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 19 Kasım 2008 Çarşamba günü saat 17.30’da açılıyor.
1953 yılında Karaman’da doğan Ömer.. |
|
|
İzmir Zeminine Derin.. |
 |
Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi ve Bayındırlık Bakanlığı, 1. derecede deprem bölgesinde yer alan İzmir’de 16 farklı bölgede kayıt istasyonu kurarak zemindeki.. |
|
|
Su Aygırları Ve.. |
 |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açılışına hazırlandığı Doğal Yaşam Parkı, İsrail’den gelen 3 su aygırı ve 5 zebrayla biraz daha hareketlendi. Ayrıca Kültürpark Hayvanat Bahçesi’ndeki 7 kızılgeyik.. |
|
|
|