Sporcu kadınlara tarama Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü semt merkezlerinde düzenlediği sağlık taramalarının ardından spor merkezlerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Sporcu kadınlara yönelik taramalar, Yurtoğlu Spor Salonu’nun ardından Uğur Mumcu Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sabah sporundan sonra aerobik yapan kadınların tansiyonları ölçüldü, kalp grafiği çekildi, çeşitli testler için kan örnekleri alındı.
Hastalıkları önceden belirlemek amacıyla yapılan çeşitli testlerin yanı sıra kalp grafiği de çekilen kadınların tarama sonuçları sağlık İşleri Müdürlüğü personeli tarafından inceleniyor. Tahlilleri riskli sonuçlanan kadınlar hastanelere yönlendirilerek, hastalıklar oluşmadan önleniyor.
10 BİN KİŞİYE ULAŞTI
Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Konak genelinde yaklaşık 10 bin kişiye sağlık incelemesi yaptığını hatırlatarak, şimdi bu çalışmaları semt merkezlerinde spor merkezlerinde sürdürdüklerini söyledi. Başkan Tunçağ, “Uğur Mumcu Spor Merkezi’nde de kadınlar bir yandan spor yaparken çeşitli incelemelerden geçiriliyorlar. Böylece kendilerine bedensel olarak kritik durumda olup olmadığı bildiriliyor. Kritik durumda olanlar hastanelere gönderiliyor” dedi.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Aynı anda 3 arsenik arıtma tesisinin yapımına birden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, adeta zamanla yarışıyor. Halkapınar Tesisi’nde filtre tanklarının montajına başlayan ekipler, nefes kesen bir..
Zürafa Efe’nin İzmir Doğal Yaşam Parkı’na taşınma işlemi tam bir olay oldu. Dev cüssesiyle taşınma işlemi bir hayli zorlu geçen Efe’nin meraklı tavırları ise görevlilerin..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 6. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Ödülleri”nde kazananlar ödüllerini aldı.
İzmir’de geçmiş uygarlıklara ait kültürel ve mekansal mirasa..
Çin’de yapılacak 4. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’na hazırlanan Bayan Boks Milli Takımı, kamp yaptığı İzmir’den moralli ayrıldı. Kampın son gününde sporcuları ziyaret eden İzmir Büyükşehir..
Ayşe Mayda, Mustafa Kemal Atatürk’ü Uşakizade Köşkü’ne giderken üstü açık aracın içinde gördüğünü anlatarak,” Ama Atatürk’e görünmek istemezdik. Çocuklara sorular sorardı. Bilmemek çok ayıptı...
Ömer Erkaraman’ın eserlerinden oluşan Naht sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 19 Kasım 2008 Çarşamba günü saat 17.30’da açılıyor.
1953 yılında Karaman’da doğan Ömer..
Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi ve Bayındırlık Bakanlığı, 1. derecede deprem bölgesinde yer alan İzmir’de 16 farklı bölgede kayıt istasyonu kurarak zemindeki..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açılışına hazırlandığı Doğal Yaşam Parkı, İsrail’den gelen 3 su aygırı ve 5 zebrayla biraz daha hareketlendi. Ayrıca Kültürpark Hayvanat Bahçesi’ndeki 7 kızılgeyik..