Ana Sayfam Yap  I  Sık Kullanılanlara Ekle 
  21.11.2008 /   
Günün Özeti | Arama | tavsiye edin | 
       Üye Girişi
izmirdeyasam.com'a giriş yapmak için lütfen e-posta adresinizi yazınız.

Siz de izmirdeyasam.com'a ücretsiz üye olabilirsiniz..
yeni üye kayıt
şifremi unuttum
      Ana Sayfa
      Hediye
      Güncel Haberler
      Spor
      Sinema
      Kültür - Sanat
      Müzik - Eğlence
      Medya - Magazin
      İş Dünyası
      Sağlık
      Eğitim
      Teknoloji - Bilim
      Kadın Dünyası
      Erkek Dünyası
      Haber Arşivi
      Mekan.İzmir
      Konaklama.İzmir
      Şehir Telefon Rehberi
      Ulaşım
      Fotoğraf Galerisi
      Nöbetçi Eczaneler
      Sosyal İlanlar
      Seri İlanlar
      İzmir'e Dair
      İzmir Hakkında
      İzmir Tarihi
      E-Devlet
      Günlük Burçlar
      Oyunlar
       İzmir Radyoları

       İzmir TVleri
ŞANS OYUNLARI
Sayısal Loto - 15.11.2008
03 06 07 15 24 44

Şans Topu - 12.11.2008
01 03 12 20 22 + 06

On Numara - 17.11.2008
02 04 06 12 13 15 18 19 24 26 36 37 48 51 54 57 59 63 66 68 75 77

Süper Loto 6/54 - 13.11.2008
12 14 25 28 30 37

 :: Eğitim Haberleri
 
     
Bakanlıktan Büyük Alevi Gafı ! ..
04.10.2008 23:20  
Bu haber 52 kişi tarafından okundu..
 
   
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Alevileri cihada çıkartıp gaf üstüne gaf yaptı.

"Hz. Ali’nin atı katır oldu, ‘Ne ararsan kendinde ara, Mekke’de Kudüs’te Hac’da değil’ diyen Hacı Bektaş ‘Hacca gidin’ dedi, Aleviler cihada çıkarıldı"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Danıştay’ın kararları ve Avrupa Birliği’nin baskılarıyla müfredata ‘Alevilik’ sayfaları ekleyen Milli Eğitim Bakanlığı ‘kaş yaparken göz çıkardı”.

Radikal´in haberine göre, ilköğretim ders kitaplarındaki ‘alevilik’ sayfalarını Radikal için değerlendiren, 21 örgütün üye olduğu Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ‘Aleviliğe hakaret eden sözler ve imgeler’ tespit etti. Hz. Ali’nin ünlü atı Düldül’ün ‘katır’ olarak anlatıldığı sayfalarda, Aleviler tarafından hiç sevilmeyen Muaviye’nin hep Hz. Ali ile birlikte anılması da tepki çekti. Aleviliğin ‘inanç’ değil ‘düşünce’ olarak anlatılmasına da tepki gösteren Balkız, “Hararet narda sacda değildir, keramet hırkada tacda değildir, her ne ararsan kendinde ara, Mekke’de Kudüs’te Hac’da değildir” sözlerinin sahibi Hacı Bektaş’a atfen kitapta “namaz kılın, hacca gidin” gibi ifadelerin yer aldığına da dikkat çekti. Yargı yoluna başvuracaklarını anlatan Balkız, 12’nci sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabına ilişkin şu eleştirileri getirdi:

ALEVİLİĞİ ANLATMIYOR, HAKARET EDİYOR
Alevilerin ‘ya zorunlu din dersleri kaldırılsın ya da Alevilik de anlatılsın’ mücadelesi sonucunda, bir taraftan AİHM, bir taraftan Danıştay MEB’e din dersi müfredatını bu isteklere göre düzenlemesi için uyarıda bulundu. Bu önlerine gelince Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘AİHM kararı bir önceki müfredata göre alınmış bir karardır. Biz bunu düzelttik, artık Aleviliği de okutuyoruz’ diye itiraz etti. Biz de nasıl bir Alevilik okutulacağını merak ettik. Bu yıl öğretime sunulan 12. sınıf kitabını ve diğer din dersi kitaplarını inceledik. Kitaplarda bırakınız Aleviliği okutmayı, Aleviliğe hakaret eden sözler ve imgeler var.

AB’YE ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN
Kitapta, A- levilikle ilgili bölümler, AB sürecinde kendilerine yöneltilen eleştirileri, ‘sizi dikkate aldık, bakın a-leviliği de okutuyoruz’ demek için yazılmış. Ama anlatılan Alevilik değil. Bir kere 12. sınıf ders kitabında ilahiyat fakültelerindeki ilahiyatçı hocalardan alınan bilgilerle bir Alevilik oluşturulmuş. Alevilik konusunda düşünen yazan Alevilerin itibar ettiği, yazarların eserlerine müracaat edilmemiş. Bu ayrıştırma bile nasıl bir Alevilik sunulduğunu anlatıyor. Dipnotlarda adı geçen yazarların her biri Aleviliği asimile etmeyi, Sünnileştirmeyi görev edinmiş yazarlar. Asla objektif değiller. Öyle bir Alevilik anlatılıyor, öyle yazarlara müracaat ediliyor ki, Aleviliği Alevilik olmaktan çıkartmışlar. Kitapta anlatılan Alevilik, ne tarihsel kökenleri itibarıyla, ne kurumlarıyla, ne tanrı anlayışıyla ne de kural ve ritüelleriyle bildiğimiz A- levilik değil. Böyle bir Alevilik yok. Kendilerince bir Alevilik yaratmışlar, aslında anlattıkları ve aktardıkları Sünni bir anlayış. Zorlanmışlar, bir karikatür yaratmışlar. Aleviliği, Sünniliğin içinde eritmek istedikleri için de bilimsel hatalar yapıyorlar.

Aleviler cemaat gibi gösteriliyor

ALEVİLER CİHAT ETMEZ
Kitapta, Alevilerden cemaat diye bahsediliyor. Alevileri, Nakşi, nurcu cemaati gibi bir cemaat sözcüğüyle anlatmak mümkün değil. Kitapta, Makalat, Vilayetname ve Buyruklar yer bulmuş. Kitapta 76’ncı sayfada Hacı Bektaş’ın ‘Dört kapı kırk makam’ prensibine yer verilmiş. Ama bu eserde tahrifat var. Eser anlatılırken, namaz kılmak, hacca gimek, cihat etmek ifadeleri kullanılıyor. Aleviler, cihat etmez. Cihat etmek, İslamı yaymak için savaşmaktır. Alevi olmak için alevi anne babadan olmak lazım. Ancak o zaman Alevi olunur. Bu alevililğin yayılmacı olmadığını gösterir. Bu böyleyken bir de cihada çıkacaksın, başkalarını da alevi yapmak için kılıç kalkan keseceksin. Yok böyle birşey. Buyruklar ise yola dair kuralları içerir. Bunlar Caferi-şii kaynaklı kitaplardır. Oralarda öğütlenenleri Alevi Bektaşiler Anadolu’da yaşamaz ki. Şiilik, Aleviliğe değil, Sunniliğe yakındır.

SEMAH AYİN DEĞİLDİR
Kitapta, ‘Not edelim’ başlığı altında ‘Alevi Bektaşi düşüncesinde olanların müzik eşliğinde yaptıkları ayine semah denir’ ifadesi yer almış. Semah bir ayin değildir. Semah ayini cemin cem töreni içindeki evrelerden biridir. Kitapta, cemevi bir ibadethanedir diye tanım var mı? Amaçları Aleviliği anlatmak değil, AB’nin isteklerini yerine getiriyor gibi yapıp, mahkeme kararlarını uyguluyor gibi göstermek.

Hatalardan seçmeler

HZ. ALİ’NİN DÜLDÜLÜ, KATIR OLMUŞ: Kitapta, Hz. Ali derken hemen yanına bir de Hz. Muaviye ekleniyor. Muaviye’nin Aleviler katında kim olduğu çok bilinir bir şey. Her adı geçtiğinde lanetle anılır. Ama bu kitapta Hazret diye anılıyor. Alevi çocuk, bu kitabı evine götürdüğünde anne babasının ne diyeceği açık. Aleviler Hz Ali’nin kahramanların en büyüğü olduğuna inanır. Onun elinde bir kılıcı vardır zülfikâr, atı vardır düldül. Hazreti Ali kahramanlıklarını düldül ve zülfikârıyla yapar. Bu kahramanlık menkıbeleri Aleviler için kutsaldır. Böyleyken 11. sınıf Din Kültürü kitabının arkasındaki sözlükte ‘Düldül, Hz Muhamet’in Hz. Ali’ye hediye ettiği katırdır’ deniliyor. Bütün Aleviler de ‘Bu da nerden çıktı’ diye isyan ediyor.

İNANÇ DEĞİL DÜŞÜNCE: 12. sınıf din dersi kitabında Aleviliğe yedi sayfa ayrılmış. İlköğretim ve lisede okutulan toplam sekiz kitapta sayfalar boyunca İslamiyet anlatılıyor, sünnilik anlatılıyor. Kurumları, ibadetleri, ritüelleri, duaları anlatılıyor. Sınırlı sayıda sayfalarda diğer dinlere yer veriliyor. Alevilik için ayrılan yedi sayfada her paragraf başı Alevilik-Bektaşilik düşüncesi diye başlıyor. Alevilik-Bektaşilikten bir düşünce olarak bahsediliyor. Yani inanç, kültür, yaşam biçimi, tanrıyı anlama, algılama, doğayı, toplumu algılama yolu değil, sadece bir düşünce.

HACI BEKTAŞ VE NAMAZ: 12. sınıf kitabının 70. sayfasında, Hacı Bektaş’a atıf var. ‘Hacı Bektaş İslamın temellerini ‘Namaz, oruç, hacca gitmek’ diye sıralamıştır’ deniliyor. Aleviler ne namaz kılmış ne oruç tutmuş, ne de hacca gitmişlerdir. Bunu da “Hararet narda sacda değildir, keramet hırkada tacda değildir, her ne ararsan kendinde ara, mekkede kudüste hacda değildir” diyen hünkâra söyletiyorlar.
 
 
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
   
  Kaynak : haber3.com
 
  :: Yorumlar
  :: Aynı Kategorideki En Son Haberler
Açıköğretim Kayıt Yenileme..
Açıköğretim Kayıt Yenileme Başlıyor Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültelerine kayıt yenileme işlemi 24 Kasım´da başlıyor. Anadolu Üniversitesinin (AÜ) Uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerine kayıtlı öğrencilerin..
Dekanlar Da Sorgulandı
Dekanlar Da Sorgulandı Konya´daki operasyonda Tıp Fakültesi´nin eski ve yeni dekanı da ifade verdi. Konya´da polisin düzenlediği ´´Final´´ operasyonu kapsamında Selçuk Üniversitesi(SÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı..
Ah Benim Öğretmenim,..
Ah Benim Öğretmenim, Vah Benim Öğretmenim ! Türk Eğitim-Sen’in anketi öğretmenlerin içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne serdi Türk Eğitim-Sen’in anketine göre, "Öğretmenlerin yüzde 72’si ek iş yapıyor, yüzde 56.7’si de..
Ales Yarın Yapılacak..
Ales Yarın Yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yarın yapılacak. Sınav, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu 40 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek´te saat 09.30´da başlayacak ve..
Öğrenciler Matematiği Seviyor
Öğrenciler Matematiği Seviyor İzmir Yöneliş Koleji, 'Matematikten korku çıktı kaç kaldı?' kampanyası kapsamında öğrenciler arasında matematik dersi ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmayla ilgili bilgi veren okul müdürü..
Af Genelgesi üniversitelerde
Af Genelgesi üniversitelerde YÖK Başkan Vekili Ömer Demir imzasıyla rektörlüklere gönderilen yazıda, şöyle denildi: “Bilindiği üzere, Yükseköğretim Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair 5806 Sayılı Kanun 28 Ekim 2008 tarih ve..
7. Matematik Sempozyumu..
7. Matematik Sempozyumu Başladı Türkiye Matematikçiler Derneği tarafından altı yıldır Ankara´da düzenlenen ´Matematik Sempozyumu´nun 7. si İzmir Özel Türk Koleji´nde başladı. 13-15 Kasım tarihleri arasında İzmir Özel Türk Koleji..
Aliağa Halk Eğitim..
Aliağa Halk Eğitim Merkezi Zirvede Aliağa İlçesi´nde bulunan Tüpraş Halk Eğitim Merkezi açmış olduğu kurslarla ilgi görüyor. 69 dalda kursun açıldığı merkeze bir ayda 1428 kursiyer başvurdu. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi,..
 
 Diğer 10 Haber..
   »  Öss’de Sorular Değişiyor.. .. ( 13.11.2008 11:57 )
   »  Matematikçiler İzmir'de Buluşacak .. ( 12.11.2008 14:00 )
   »  Bes´ten Eğitim Bütçesi Eleştirisi .. ( 12.11.2008 12:35 )
   »  20 Milyon Ytl'lik Okula 'Duvar' Engeli .. ( 11.11.2008 14:57 )
   »  Herkes Üniversiteli Olacak ! .. ( 09.11.2008 07:25 )
   »  İzmir Eğitimde Başarı İstiyor .. ( 08.11.2008 17:10 )
   »  AKP Önünde YÖK Protestosu .. ( 07.11.2008 15:33 )
   »  Telefonlar Kutuya Öğrenciler Derse .. ( 07.11.2008 13:01 )
   »  Veliler Para Ödeyecek Mi ? .. ( 07.11.2008 10:29 )
   »  Eğitimde Sosyal Deprem Uyarısı .. ( 06.11.2008 10:41 )
I güncel haberler I spor haberleri I sinema I kültür-sanat I müzik-eğlence I medya-magazin I iş dünyası I sağlık I eğitim I
mekan.izmir I fotoğraf galerisirehber.izmir I haber arşivi I izmir tarihi I
künye I hakkımızda I basında bizreklam I  e-postayasal uyarı I
 
izmirdeyasam.com adresi üzerinde bulunan resim ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Bu bir Hizmetidir.
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.