Aralarında Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota ve Hırvatistan Zadar Valisi Zivko Kolega’nın da bulunduğu 10 kişilik Zadar kentinden gelen heyet Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ’ı makamında ziyaret etti. Tunçağ’ın EXPO 2015 çalışmaları sırasında desteklerinden dolayı teşekkür etmesi üzerine Büyükelçi Bakota “EXPO’yu hak ettiniz. Talihsizlik sonucu kaybettiniz fakat, kısa zaman içinde İzmir büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağına inanıyorum” dedi.
Tarihi mirası olan bir kent Zadar’a açılan yeni liman sayesinde Hırvatistan’ın daha fazla turisti ağırlayacağını söyleyen Büyükelçi Bakota, “Sahip olduğumuz tarihi mirasla gurur duyuyoruz. Türkiye’den gelen turistleri iki halkın ilişkileri arasında olumlu bir adım olarak görüyorum. Bu ilişkileri geliştirmek için yardımlarınızı bekliyorum” dedi.
Zadar ve İzmir’in ticaret açısından önemi büyük Kentlerine stratejik önemi olan liman açtıklarını belirten Zadar Valisi Zivko Kolega, İzmir Limanı aracılığıyla limanımıza desteklerini beklediklerini söyledi. İki şehir arasında turizm ve ticaretin gelişeceğine inandığını vurgulayan Kolega, “Güçlerimizi birleştirirsek, potansiyel yaratabiliriz. Avrupa ile Akdeniz ülkeleri arasında önemli iki limanın birleştirilmesiyle iki dost halkın ilişkilerini güçlendirebiliriz. Bunun için sizden desteklerini bekliyoruz” dedi.
“Zadar ile İzmir’in birçok ortak yönü var” Hırvatistan gezisinde tarihi yapısını inceleme fırsatını söyleyen Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, “İzmir’le Zadar’ın aynı kaderi paylaştığını hissettim. Her noktasından tarih fışkıran kentimizde geçtiğimiz yıllarda inşaatını yapacağımız hizmet binası kazılarının altından 3 bin yıllık şehir çıktı. Zadar gezimizde de aynı gözlemleri yaptım. Ayrıca İzmir ve Zadar’ın genlerinde liman var. Limanlararası ticaret ve turizmin gelişmesini kişisel olarak destekliyorum. “diye konuştu.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Başkan Tunçağ, 2005 yılından bugüne kadar yürütülen kurslara katılan yüzlerce gencin, kendilerini meslek sahibi yapacak olan bu altın bileziğe sahip olduklarını söyledi.
Konak Belediyesi’nin semt..
Bölgede ciddi bir hareketliliğe yol açan Doğal Yaşam Parkı’na girişler, Aralık sonuna kadar ücretsiz.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılımıyla açılışı yapılan İzmir Doğal Yaşam..
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, mahallelerdeki ücretsiz sağlık hizmetlerine diş taramasını da ekledi. ‘Gezici diş tedavi aracı’ ile vatandaşların diş röntgenleri bile çekilebiliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi,..
Menemen Sebahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tiyatro etkinliğiyle eğlendi. “Sırça Köşk” adlı tiyatro oyununu izleyerek unutamayacakları bir gün geçiren..
İzmir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri (İZSU) Genel müdürlüğü Karşıyaka´da su kesintisi yaşanacağını duyurdu.
Yapılan yazılı açıklamada, "Karşıyaka bölgesindeki Latife Hanım Sokağı (1879 Sokak)..
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli’nin Sasalı beldesinde kurulan ve Doğal Yaşam Parkı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve binlerce İzmirlinin katıldığı törenle açıldı.
120 türden..
Balçova Rotary Kulübü tarafından Bornova Pınarbaşı Gürpınar İlköğretim Okulu’na yapılan kütüphane ve çok amaçlı salon hizmete açıldı. Açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Sait..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’i susuz bırakmamak için Temmuz ayında açıkladıkları önlemler paketinde yer alan tüm projeleri adım adım hayata geçirdiklerini açıkladı.
Küresel..