Uzmanlar günümüzde Türkiye'de 500 bin alzheimer hastasının olduğunu belirtti..
Türkiye'de, yaklaşık 500 bin alzheimer hastasının bulunduğu, yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte bu sayının 2050 yılında 3 milyona ulaşmasının beklendiği bildirildi.
Özel bir hastanede görev yapan nöroloji uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, alzheimerin, yaşlılık döneminde en sık rastlanan beyin dejenerasyonu hastalığı olduğunu belirtti.
Alzheimer hastalığına, her yaş grubu ve her sosyal katmandaki insanın yakalanabileceğini ifade eden Şahiner, çalışmaların hastalığın şiddetinin ve başlangıç yaşının eğitim, aktif yaşamın içinde kalma ile çok fazla değiştiğini ortaya koyduğunu söyledi.
Şahiner, bu nedenle çok genç yaşta emekli olan, durağan ve monoton bir yaşam sürenlerin en fazla etkilenen grup olacağının rahatlıkla söylenebileceğini dile getirdi.
Zaman zaman unutmalarla başlayan alzheimerin gittikçe daha ağır bir şekilde seyrettiğine işaret eden Şahiner, şöyle konuştu:
"Yakın zamana kadar yaşlı hastalığı olarak kabul edilse de gençleri de etkileyebildiği biliniyor. Son yıllarda 'alzheimer'lı hasta sayısında ciddi bir artış var. Ülkemizde halen 500 bin civarında 'alzheimer'lı hasta olduğu belirtiliyor. Bu hastalardan 100 bin kadarı ilaç tedavisi görmektedir. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte bu sayının 2050 yılında 3 milyon civarına ulaşması beklenmektedir."
ABD'de ise 2050 yılında 20 milyon alzheimer hastası olacağının var sayıldığını ifade eden Şahiner, bugün için ABD'de alzheimer hastalarının bakım masrafları için 100 milyar dolar harcandığını, gelecekteki maliyeti hesaplamanın ise çok güç olduğunu vurguladı.
Şahiner, alzheimer hastalığının 60'lı yaşlarda nüfusun yüzde 5'inde görülürken, 80'li yaşlara gelindiğinde oranın yüzde 50'lilere ulaştığına dikkati çekti.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Kolombiya´da yanardağ püskürmesi sonucu 10 kişi öldü
Kolombiya´da bir yanardağın faaliyete geçerek püskürmesi sonucu toprak kaymaları meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti.
Kolombiya İçişleri Bakanı Fabiı..
İstanbul´dan tedavisi için İzmir’e gelen üç çocuk annesi 45 yaşındaki Güllü Turhan’ın yaşaması karaciğer nakline bağlıydı. Eşi Hıdır Turhan, ’canciğer olmaya hazırım’ dedi, kalp hastası..
İzmir'de sabah saatlerinden bu yana ara ara etkisini gösteren lodos nedeniyle Bostanlı bağlantılı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, vapurlar lodos nedeniyle..
Gelibolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk öğretmeni Refet Angın´ı (94), İstanbul´da tedavi gördüğü özel hastanede ziyaret ederek, Öğretmenler Günü´nü kutladı.
Gelibolu Sağlık Meslek..
Dil Sınavı Yüzünden Almanya´daki Eşlerinin Yanına Gelmek İsteyen Türk Gelin ve Damatların Sayısında Yüzde 70´lik Gerileme Oldu. Sol Parti, "Yasa Birbirini Seven İnsanların Birleşmesi İçin..
Mazeretimiz var asabiyiz biz.. Avrupa’nın en depresif milleti Türkler çıktı !
Avrupa Birliği'nin araştırma kurumu Eurofound'un AB üyesi 27 ülke ve aday ülkeler Türkiye, Makedonya, Hırvatistan..
Bir radyo programında masumca başlayan bir konu tüyleri diken diken etti.
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre Teesside'daki TFM'nin sunucusu Graham Mack, dinleyicilere, bugüne kadar yedikleri en..
Malezya Ulusal Fetva Konseyi, Hinduizm'de Vücut ve Ruh Harmonisini Vurgulayan Felsefi ve Fiziksel Bir Yaşam Tarzı Olan Yoga'yı Müslümanları Yozlaştırdığı Gerekçesiyle Yasakladı
Konsey, yoganın sadece fiziksel..