Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı orijinal görünümüne kavuşturacak restorasyon çalışmalarında 3. etabın ihalesini de tamamladı. Bu hafta başlayacak çalışmalar, 4 ay içinde tamamlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kemeraltı Cephe Düzenlemeleri Projesi’nin 3.etap ihalesi de tamamlandı, uygulama çalışmasına bu hafta başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nce Kemeraltı’nı eski kimliğine kavuşturmak ve geçmişin izi olan tarihi yapılara hak ettiği bakımı, özeni göstermek amacıyla başlatılan düzenleme çalışması, çarşıyı orijinal görünümüne kavuşturacak.
Tarihi çarşıdaki mimari ve kültürel özelliği olan yapıların cephelerini restore ederek bir düzene kavuşturan projenin ilk etabı Eylül 2007 tarihinde başlatılmıştı.
Başarıyla uygulanan ilk iki etabının olumlu sonuçlarının çarşıya çok net olarak yansıdığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üçüncü etap için hazırlanan projeyi İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunduklarını ve projenin Kurul tarafından onaylamasının ardından, ihale sürecinin de tamamlandığını müjdeledi. Üçüncü etap proje alanında toplam 147 adet işletmenin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Proje, Anafartalar Caddesi’nin 190 metre uzunluğundaki bölümünü ele alıyor. Toplam 101 parseli kapsayan çalışmalar, kuzeyde 875 Sokak ile güneyde 919 Sokak köşesinden Havra Sokağı’na kadar olan bölümle sınırlanıyor. Sanıyorum 4 ay sonra 3. etabı da bitirmiş olacağız” dedi.
Üçüncü etapta neler yapılacak?
Kemeraltı’ndaki birinci ve ikinci etap uygulamalarında olduğu gibi, bu çalışmalarda da tarihsel dokunun algılanmasını olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentiler kaldırılıp, yapıların sıva ve boyaları özgün yapısına uygun olarak yenilenecek. Cumba, kepenk ve doğrama gibi ahşap yüzeyler onarılacak, binanın orijinal halinde var olup zamanla kaybolmuş eksik elemanlar benzer malzemeler kullanılarak tamamlanarak yıpranmış olanlar değiştirilecek. Yapıların cephelerine asılmış ve görüntü kirliliği yaratan tabelalar ve ışıklı panoların tümü kaldırılarak yerlerine yeni bir yönetmelikle tanımlanan ölçü ve biçimlerde reklam panoları asılacak.
Projenin ilk etabı çerçevesinde Kemeraltı’nın Konak girişinden itibaren 215 metrelik mesafede Hüseyin Efendi Kuru Kahvecisi ile 852 Sokak köşesindeki simitçiye kadar olan bölümünde bulunan toplam 49 parsel ve 72 işletmenin Anafartalar Caddesi’ne bakan cepheleri ile köşe parselleri restore edilerek yenilendi.
Projenin ikinci etabı ise, kuzeyde Kemeraltı Camii’nin hemen yanı başındaki sebilin bulunduğu 853 sokaktan başlayıp, Başdurak Camii’nden bir sonraki adayı içine alan bölgeye kadar uzandı.
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) 2009 yılının ilk Başkanlar Kurulu toplantısı, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla..
Uluslararası tanıtım atağına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliği’nden sonra, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kentler Birliği’ne de üye oldu...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri projeler sayesinde, kentteki ulaşım sorununun kısa süre içinde çözüme kavuşturulacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Anadolu Caddesi ve Akçay..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi tarafından yapımım tamamlanarak hizmete açılan ‘Nikah ve Meclis Salonu’nun açılışına katıldı. Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen ilk iki..
Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, eşi Smita Jassal ve Fahri Konsolos Turgut Koyuncuoğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti...
Çamdibi, Bornova, Altındağ Dostluk ve Dayanışma Derneği (ÇABA), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmet hayatına başladı.
Yüzlerce İzmirlinin katıldığı açılış..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım anketine göre, her 100 İzmirliden 47’si, gün içinde en az 1 yolculuk gerçekleştiriyor. İzmirliler’in yüzde 59’u, spor ve eğlence gibi sosyal..
CHP Bornova İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kısa bir süreliğine çıktığı pistte oynadığı Harmandalı ile gönülleri fethetti. Geceye..