| |
TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde, reçete nüshalarını farklı düzenleyip sahte sağlık raporları hazırlayarak, 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişiden, eczacı ve 3 eczane çalışanı ile 10 TRT görevlisi tutuklandı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan eczacılar D.B. ile eşi A.B, eski TRT Bölge Müdürü S.S, aralarında TRT sanatçılarının da bulunduğu 14 TRT personeli ile eczane çalışanı 3 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nde sorgulanarak İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
"Örgütlü olarak sahtecilik yoluyla nitelikli dolandırıcılık, devleti zarara uğratma, haksız menfaat sağlama, görevi ihmal" suçlamalarıyla savcılıkta ifade veren 20 kişiden, eski TRT Bölge Müdürü S.S. ve 4 TRT çalışanı serbest bırakılırken, 15 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.
Nöbetçi mahkemede de ifadeleri alınan zanlılardan eczacının eşi A.B. serbest kaldı, eczacı D.B, eczanenin 3 çalışanı ve TRT'de görevli 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyon ve iddialar
TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bazı personelin sağlık karnelerinde usulsüzlük, bazı evraklarda sahtecilik yapıldığı ihbarı üzerine mayıs ayında inceleme başlatan müfettişler, düzenledikleri raporları 3 gün önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek suç duyurusunda bulunmuş, savcılık talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, düzenlediği operasyonda 20 kişiyi gözaltına almıştı.
Zanlılardan D.B.'nin, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü karşısında eczane işlettiği, kurdukları yakın ilişkiler nedeniyle, bazı TRT çalışanları ve yakınlarına ait sağlık karnelerini, "ihtiyaç duydukları ilaçları yazdırma ve temin etme bahanesiyle" topladıkları, bu kişiler adına, kanser hastalığı varmış gibi kendilerinin hazırlattığı doktor kaşelerini basarak sahte sağlık raporu düzenlediği, sağlık karnelerindeki reçetelerin üst nüshalarına kanser tedavisinde kullanılan pahalı ilaçları, koçanda kalan nüshalara ise farklı ilaçları yazdığı, bu ilaçları personele vermiş gibi göstererek, paralarını tahsil ettiği ileri sürülmüştü.
Gözaltındaki eczacı D.B'nin, olayın organize bir suç olmadığını, tüm bu işlemleri kendisinin düzenleyerek yaptığını ve haksız kazanç sağladığını, diğer kişilerin olayla bağlantısının bulunmadığını söylediği, TRT çalışanları ile eczane personelinin ise "sahte evrak düzenlendiğinden ve yolsuzluk yapıldığından haberleri olmadığını" söyledikleri öğrenilmişti. |
|
| :: Aynı Kategorideki En Son Haberler |
|
|
1369. Kerbela Matemi |
 |
Kerbela´da şehit edilen Hazreti Muhammed´in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşı Halkalı Aşura Meydanı´nda binlerce Caferi nin katıldığı törenle anıldı.
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim.. |
|
|
Baro Başkanı Ağır.. |
 |
Tedavisi süren Erdemir´in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.
Önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Renaimasyon Servisi´nde tedavi altına alınan.. |
|
|
İzmir Emniyeti'nde Üzücü.. |
 |
Urla Polis Kampı'nın kurucularından olan ve İzmir'in başarılı Emniyet Müdürlerinden Yılmaz Sezgin, 79 yaşında hayatını kaybetti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde bir aydır sürdürdüğü.. |
|
|
Bunalıma Girdi Denize.. |
 |
İzmir Konak ilçesinde, bunalıma giren Yücel Çeremiş (31), denize atlayarak intihar etmek istedi.
Kısa sürede olay yerine gelen Deniz Polisi genci kurtardı. Edinilen bilgiye göre olay.. |
|
|
İki Yıl Ömrüm.. |
 |
Ölümle pençeleşen ünlü aktör 'belki 2 yıl daha yaşarım' dedi.
En öldürücü kanser türlerinden biri olan pankreas kanserine karşı mücadele veren aktör Patrick Swayze, belki 2.. |
|
|
Üniversitede İntihar |
 |
Boğaziçi Üniversitesinde, teknisyen yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenilen bir kişi intihar etti.
Alınan bilgiye göre, F.Y, üniversitenin Kuzey Kampüsündeki Eğitim Fakültesi girişinde kendisini astı.
İhbar.. |
|
|
Mutlu İlişki İçin.. |
 |
1000 kişinin katıldığı bir araştırma sonucunda mutlu ilişki için yapılması ve yapılmaması gereken 20 şey ortaya çıktı. Sizinde bu listeden öğrenebileceğiniz şeyler olabilir.
1. Ne kadar.. |
|
|
Fuhuş Yapmayanı Canlı.. |
 |
Rize´de Türkiye´ye iş vaadi ile kandırarak getirdikleri Gürcistan uyrukları kadınlara zorla fuhuş yaptıran şebeke çökertildi.
Polisin 3 ay süren operasyonu ile yakalanan şebeke üyelerinin.. |
|
|
|