MEB, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il milli eğitim müdürlüklerine bir genelge göndererek öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il milli eğitim müdürlüklerine bir genelge gönderildi. Genelgede, bazı milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde, illere ait öğretmen açığına ilişkin "resmi belgelerin" yer aldığı belirtilerek, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığına ilişkin hala resmi açıklama yapmaktan kaçınmasına karşın bazı milli eğitim müdürlükleri internet sitelerinde okullara ait öğretmen ihtiyaçlarını açıklama yoluna gitti. Milli Eğitim Bakanlığı ise duruma hemen el koydu. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın imzası ile 81 il valiliğine ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen 14 Kasım 2008 tarihli 104376 sayılı “Öğretmen Açığı” başlıklı genelgede, ilginç bir emir geldi. Bakanlık, valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine resmen “öğretmen açığını gizleyin” emri verdi.
Genelgede, Personel Genel Müdürü Yalçın, “Yapılan inceleme sonucunda iller bazında öğretmen ihtiyacının yansıtıldığı resmi belgelerin yer aldığı ve milli eğitim müdürlüklerince bazı internet sitelerine link verildiği tespit edilmiştir. Bundan böyle, bu hususta gerekli dikkat ve özenin gösterilmesini rica ederim” diyerek, söz konusu “resmi belgelerin” yayınlanmaması emrini verdi.
Söz konusu “emrin” ardından milli eğitim müdürlüklerinde yer alan öğretmen ihtiyacını belirten “resmi belgeler” kaldırıldı.(anka)
Not: Fotoğrafların büyük halini görmek için lütfen mouse'nuzu fotoğrafın üzerinde tutunuz..
Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, Açık Öğretim Lisesi kayıtları için açıklama yaptı
Alaplı ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı..
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın ev sahipliğinde bir araya gelen Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Balıkesir, Celal Bayar, Dumlupınar, Pamukkale, Muğla ve Uşak üniversitelerinin..
İzmir'e bağlı ilçelerden ve çeşitli illerden 500 eğitimci, ilköğretim 4. sınıftan itibaren eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasındaki yeni ve yaratıcı dil öğretme projelerini teşvik..
Silivri'de, Türk-Alman Üniversitesi kurulacağı bildirildi.
Silivri Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de bir Türk-Alman üniversitesi kurulmasına dair anlaşmanın, 30 Mayıs 2008'de Berlin'de, Federal Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter..
Bilim Olimpiyatlarında elde ettiği başarılar ile adından söz ettiren Yamanlar Koleji Liseler arası Basketbol müsabakalarında İzmir Şampiyonu oldu.
Cumhuriyet Spor Salonu'nda yapılan final grubu maçlarının sonunda..
YURTKUR bu yıl ilk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, 8 Ocakta ödeme yapılacak.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (YURTKUR) bu yıl ilk kez burs..
YÖK, özellikle muhalif kesimin tepkisini çekecek yeni bir karara imza attı! Hocalar tepkili, dernekler ise karar için ayakta!
YÖK'ten şok genelge. Akademisyenlerin, izin almadan sivil toplum..
ÖSS sınavana girecek gençlerin şanslı olduğuna vurgu yapan ÖSYM Başkanı Ünal Yarmağan'ın sözlerini eleştiren Salim Ünsal, gençlerin işinin 'gerçekten şansa kaldığını' böyle anlattı...
Bu yıl sınava..