Ana Sayfam Yap  I  Sık Kullanılanlara Ekle 
  01.12.2008 /   
Günün Özeti | Arama | tavsiye edin | 
       Üye Girişi
izmirdeyasam.com'a giriş yapmak için lütfen e-posta adresinizi yazınız.

Siz de izmirdeyasam.com'a ücretsiz üye olabilirsiniz..
yeni üye kayıt
şifremi unuttum
      Ana Sayfa
      Hediye
      Güncel Haberler
      Spor
      Sinema
      Kültür - Sanat
      Müzik - Eğlence
      Medya - Magazin
      İş Dünyası
      Sağlık
      Eğitim
      Teknoloji - Bilim
      Kadın Dünyası
      Erkek Dünyası
      Haber Arşivi
      Mekan.İzmir
      Konaklama.İzmir
      Şehir Telefon Rehberi
      Ulaşım
      Fotoğraf Galerisi
      Nöbetçi Eczaneler
      Sosyal İlanlar
      Seri İlanlar
      İzmir'e Dair
      İzmir Hakkında
      İzmir Tarihi
      E-Devlet
      Günlük Burçlar
      Oyunlar
       İzmir Radyoları

       İzmir TVleri
ŞANS OYUNLARI
Sayısal Loto - 22.11.2008
03 10 26 28 39 47

Şans Topu - 26.11.2008
02 03 10 22 32 + 07

On Numara - 24.11.2008
03 09 10 15 18 22 30 34 35 37 43 44 46 47 54 57 58 62 66 71 72 74

Süper Loto 6/54 - 27.11.2008
15 18 26 29 33 35

  :: ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
Bu firma 619 kez görüntülendi.  
 
 
ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ, GÜZEL SANATLAR KURSU

"Karşısında ders verdiğin öğrencileri, bugünkü yaşları ve seviyeleri ile görmeyeceksin. Onları geleceğin ünlü olacak insanları ve başarılı sanatkarları olarak gör ve her birisine buna göre muamele et. Benim öğretmenlerimden en çok hatırladığım ve derslerinden faydalandıklarım, bana büyük muamelesi yapanlardı."
Mustafa Kemal Atatürk


Art Vital Güzel Sanatlar Atölyesi Sanat Eğitmeni Özden Örgen tarafından 2002 yılında kurulmuştur.
Kurumumuzun öncelikli hedefi sanat eğitiminin önemi kavratmak ve akademik anlamda sanat eğitimi vermektir. Bu amaç doğrultusunda kuruluşumuzdan bu yana sürdürdüğümüz çalışmalar, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Çocuk Sanat Atölyesi, Güzel Sanatlar Kursu olarak devam etmektedir. Bu özel eğitim kurumunda her yaşa, özellikle de çocuklarımıza gerçek anlamda sanat eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır. Genelde boş zamanların değerlendirilmesi olarak görülen resim, müzik, tiyatro gibi çalışmalar, aslında çocuklarımızın yaratıcılıklarının gelişeceği, özgüven kazanacakları, kendilerini daha etkili ifade edebilecekleri en etkili çalışmadır.

Sanat Eğitimi ile aslında çocukta, yaratıcılığın gelişmesi, kendini etkili ifade edebilme, öz güven kazanma, Türkçeyi düzgün ve akıcı kullanmanın geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Bilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Konservatuar müdürü de olan Prof. Dr. Erol Belgin:

Hangi yaşta olursa olsun enstrüman çalınmasının da işitme ve konuşmayla ilgili temporal lobları önemli ölçüde geliştirdiğini, işitme ve lisanla ilgili yetileri güçlendirdiğini ifade etmekte, “Enstrüman çalarken beyin kabuğunda fizyolojik değişiklikler, çok sayıda aktivite göze çarptığı, enstrüman dersi alan okul öncesi çocuklardaki uzaysal algının bu eğitimi almayanlardan yüzde 34 daha fazla olduğu görüldüğünü” söylemektedir.

Ayrıca ABD deki bir başka araştırma ise enstrüman eğitimi alan öğrencilerin, almayanlara göre IQ seviyelerinde %46 artış saptandığını ortaya koymuştur.

Sanat eğitimi konusunda ülkemizin duayen eğitimcilerinden olan Prof Dr. İnci San´ın aşağıdaki alıntısı sanat eğitiminin önemine bir kez daha vurgulamaktadır.
İnsanın yalnızca akılcı düşüncesini eğitmek, onu yarım bırakmak gibidir. Yarının yetişkini olacak çocuğu, duygularına ve duyarlılığına karşı güvensiz davranmaya alıştırmak, yarınki insanı eksik bir varlık yapmak demektir.
Sanat eğitiminin amacı sanat için eğitim, yani belli dalda uğraşısı olan bir sanatçı yetiştirmek değildir. Amaç sanatla eğitimdir .; gerek sanat uğraşısında bulunan kişide, gerek sanat eseriyle karşılaşıp onu değerlendirende harekete geçen tüm zihinsel yeti ve süreçleri, duygu, duyum, algılama, imgeleme, düşünme, anma, çağrışım gibi güçleri eğitmektir. Sanatı algılamaya hazır ve sanatı seven, hem eskinin, hem çağının sanat görüngülerini algılayıp değerlendirebilecek yetenekli kişiler yetiştirmektir.
Genel eğitimin birleştirimci, bütünleyici bir bileşeni ve tinsel eğitimin temeli olarak sanat eğitimi, kişiliğin uyumlu bir bütün olarak gelişimi sürecinde, kişideki yaratıcı ve üretici güçlerin gözetilip geliştirilmesini amaçlar. (Prof. Dr. İnci San, Sanatsal Yaratma, Çocukta Yaratıcılık)

Art Vital´in öğretim hizmetleri yanında Resim Yarışmaları, Çocuk Sanat Geceleri düzenlemek gibi kurumsal çalışmaları da bulunmaktadır.

Çocukların Resim Atölyesi
Küçük ressamlarımız, 2007-2008 öğretim yılına kadar yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda 445 başarıya imza atmıştır. Bunlar arasında Japonya, Hindistan Romanya, Makedonya yarışmalarından dünya birincilikleri bulunmaktadır. Makedonya, Polonya, Belorusya, Slovenya gibi ülke yarışmalarından önemli kurumsal ödüller kazanılmıştır. Bunlar arasında, Polonya´dan "Üstün Onur" ödülü, Makedonya´dan "En İyi Koleksiyon" ödülü ve Belorusya´dan "En İyi Sanat Atölyesi Öğretmeni" ödülü yer almaktadır. Çocuklarımızın başarıları internet sitemizde altı sayfa halinde yayınlanmaktadır.
3 – 4 yaş gurubu için haftada bir gün 1 saat görsel sanatlar,
5 – 10 yaş gurubu ile haftada bir gün 2,5 saat resim,
11-15 yaş gurubu ile ileri düzey resim olarak haftada bir gün 3 saat çalışılmaktadır.

Web Resim Sergisi
Üç yüzün üzerinde Küçük ressamımızın, 4000 kadar çalışması internetteki sanal galerimizde sergilenmektedir. Atölyemizde yapılan her resim çocuğumuzun kişisel koleksiyonunda yer almaktadır.

Çocuk Sanat Gecesi
Çocuk Sanat Atölyesi öğrencilerinin resim sergisi, müzik dinletileri, tiyatro ya da dans gösterilerinin yer aldığı Çocuk Sanat Geceleri, Art Vital´in organizasyonu ile her yıl haziran ayında yapılmaktadır.

Güzel Sanatlara Hazırlık
Güzel Sanatlar Liseleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin, resim, heykel, seramik, sahne tasarımı, iç mimarlık, grafik, çizgi film animasyon gibi yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerine hazırlık kursları verilmektedir.

Yetişkinler İçin Hobi Resim
Resim yapmayı hobi olarak sürdürmek isteyen yetişkinler için kendilerini kısa zamanda geliştirebilecekleri çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalar toplu sergiler açarak değerlendirilmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları
Ebru, hat, tezhip gibi geleneksel Türk sanatları için temel ve ileri düzey eğitimler verilmektedir.

Müzik Geceleri
Çocuklarımızın müzik eğitimlerini değerlendirmek üzere yıl içinde ve yıl sonunda müzik geceleri düzenlenmektedir.

Başarı örnekleri
Avrupa Konseyinin desteklediği European Schoolnet tarafından düzenlenen, 31 Avrupa ülkesinin katıldığı Green Week 2006 yarışmasında Türkiye´nin tek temsilcisi olarak 30 Mayıs-2 Haziran 2006 tarihleri arasında Brüksel´e davet edildik. Konferans salonunda sergilenen 15 resim arasında altı Türk Çocuğunun resmi yer almaktaydı. Kültür Bakanlığı ve Çevre bakanlığının teşekkürleri ile duyarlılık gösterdiği bu başarı ülkemiz için bir onur olmuştur.

Dünyanın, büyük katılım olan saygın yarışmalarından Polonya´da düzenlenen Children And Youth´s International Art Contest "The Child And The Dog" yarışmasında Art Vital kurumsal ödüle hak kazanmıştır. Bu onur bizim değil çocuklarımızındır.
"The Small Montmarte Of Bitola 2003" uluslar arası resim yarışmasında yine kurumsal olarak ülkemizi temsil etmek şerefini kazandık. 2007 de ise yarışmanın en büyük kurumsal ödülü olan ve sadece bir kuruma verilen En İyi Koleksiyon ödülünü aldık.
Küçük ressamlarımız yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda yüzlerce başarının sahibi oldu. Romanya´daki "Çocuk Gözüyle Olimpiyat Oyunları" konulu yarışmada üc dereceyi birden alarak Türkiye´de bir ilke imza attık. 2008´de Japonya´da IE-NO HIKARI Assocation tarafından düzenlenen dünyanın en büyük yarışmasından, 51.000 resim içinden iki altın madalya birden almayı başardık.
  :: Firma Bilgileri
 Yetkili : Özden Örgen ÖZEL ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ GÜZEL SANATLAR KURSU
 Adres : Kırlangıç Sokak No:9/A - Narlıdere/ Narlıdere
 Telefon : 0 232 239 57 25
 Fax : 0 232 239 44 92
 Web : www.cocuksanat.com  
 E-Posta : İletişim  
   
 

  :: Yorumlar
I güncel haberler I spor haberleri I sinema I kültür-sanat I müzik-eğlence I medya-magazin I iş dünyası I sağlık I eğitim I
mekan.izmir I fotoğraf galerisirehber.izmir I haber arşivi I izmir tarihi I
künye I hakkımızda I basında bizreklam I  e-postayasal uyarı I
 
izmirdeyasam.com adresi üzerinde bulunan resim ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Bu bir Hizmetidir.
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.